Ga naar de inhoud

Iets gemist gisteren? Het beste uit Villa Sporza: de trofee van Vidarsson, de toekomst van Martinez en meer

 ma 21 november 2022 07:59

Ook tijdens het WK in Qatar legt Karl Vannieuwkerke elke voetbaldag neer in Villa Sporza, deze keer niet vanonder de VRT-toren, maar vanuit het Winter Circus. (Her)bekijk hier de beste fragmenten uit aflevering 1

Over het gevoel bij een WK in Qatar: "Bloed aan de stadions"

Gert Verheyen heeft toch een wrang gevoel bij het WK. Zo kon hij ondanks de pracht en praal van de fonkelnieuwe stadions niet genieten van de bouwwerken. "Je kunt niet zeggen 'Wat een mooi stadion!", want er hangt bloed aan", verwijst Verheyen naar de dood van de buitenlandse arbeiders die hun leven gaven voor de bouw ervan.

Vidarsson wint trofee met IJsland: "Wellicht mijn enige ooit"

Met Arnar Vidarsson schoof een bondscoach aan die niet aan het werk is op het WK. Met zijn IJsland won hij wel net nog de Baltic Cup, "wellicht de enige trofee die we ooit zullen winnen", grapt hij. "Maar we zullen niet met een open bus door Reykjavik moeten rondrijden."

Wouter De Smet in het spoor van de Rode Duivels

Over de toekomst van Roberto Martinez

Jesse De Preter, de advocaat van Roberto Martinez, beklaagde zich er onlangs over dat de voetbalbond het contract van de bondscoach nog niet verlengd heeft.

 

Gert Verheyen vindt dat nochtans logisch. "Je wil dat toch eerder na het toernooi bekijken. Veel zal toch afhangen hoe dit afloopt."

 

Heleen Jaques, zelf jeugdcoördinator bij de voetbalbond, is vol lof over Martinez, vooral dan als technisch directeur. "Het is niet omdat hij mijn baas is, maar ik vind dat hij fantastisch werk levert."

 

"Hoe Martinez alle departementen met elkaar heeft verbonden, met ook de vrouwen erbij. Dat zijn dingen die voor de buitenwereld niet zichtbaar zijn, maar die wel heel belangrijk zijn voor ons voetbal."

Wéldoeners Jackie en Liliane misten maar 1 match in 37 jaar

Tijdens het WK voetbal willen de VRT met de webreeks Wéldoeners ook de vaak anonieme vrijwilligers die ons voetbal doen draaien in de bloemetjes zetten.

Jackie en Liliane zorgen al 37 jaar voor alles in de achtergrond bij Vigor Wuitens Hamme. Slechts één keer konden ze er niet bij zijn voor een match. "Ik wou komen, maar ik mocht niet van haar", mokt Jackie nog een beetje.

 

"Ja, maar normaal gezien trouwt je zoon toch maar één keer", onthult Liliane de reden van hun afwezigheid. Jackie: "'s Ochtends ben ik hier toch alles nog komen klaarleggen, hoor."

Gerelateerd: