Ga naar de inhoud

G-zwemmer De Visser: "Hoofddoel zijn Spelen in Los Angeles 2028, daar zal ik op mijn piek zitten"

 do 1 december 2022 09:53
Para-zwemmer De Visser:"Hoofddoel zijn Spelen in Los Angeles 2028,hopelijk kan ik daar medaille behalen".
Sam De Visser.

G-zwemmer Sam de Visser stoomde zich vorige week samen de paralympische atleten op de BOIC/BPC-stage in het Turkse Belek klaar voor een nieuw seizoen. "Op het WK Para Swimming in Manchester wil ik me graag kwalificeren voor Parijs 2024. Maar ik moet realistisch blijven", aldus De Visser. 

In 2021 mocht hij in het Portugese Funchal al eens proeven van een Europees kampioenschap en vorige zomer mocht Sam de Visser voor het eerst aantreden op een WK, opnieuw in Funchal. 

 

"Ik heb grote stappen kunnen maken", vertelt hij. "Voor een eerste keer heb ik aan een WK meegedaan. Ik behaalde twee keer een 6e plaats. Ik denk dat ik positief mag terugkijken op 2022."

 

Na een EK en een WK is de volgende stap logisch: de Paralympische Spelen. "Er staat deze zomer een WK in Manchester op het programma en daar probeer ik mij te kwalificeren voor Parijs 2024." 

In Los Angeles 2028 zal ik op mijn piek zitten. 

Sam de Visser, G-zwemmer

De 19-jarige De Visser probeert jaar per jaar progressie te boeken. "Ik ben nu 19 jaar en zal er 21 zijn als ik mee kan gaan naar de Spelen in Parijs. Het zou leuk zijn om daar mee te doen, maar ik moet realistisch blijven." 

 

"Mijn hoofdoel zijn de Paralympische Spelen in Los Angeles 2028. Dan zal ik op mijn piek zitten en hopelijk kan ik daar een medaille behalen."


Momenteel studeert en traint de Lommelaar in het verre Brugge onder begeleiding van Greg Planckaert, de toptrainer zwemmen bij G-sport Vlaanderen. 

 

"Ik studeer Bedrijfsmanagement aan de hogeschool in Brugge, waar ik een aangepast traject volg. Ik heb dan meer tijd om te trainen en te rusten", besluit De Visser.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.