Ga naar de inhoud

Neymar wil er staan voor zijn land: "Hij slaapt zelfs bij de kinesist"

 zo 27 november 2022 14:20
Neymar liep een enkelblessure op in de wedstrijd tegen Servië.
Neymar liep een enkelblessure op in de wedstrijd tegen Servië.

Neymar was in zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Servië duidelijk het doelwit. Naar het einde toe moest het dribbelwonder zelfs gewisseld worden, omdat hij te veel last had van zijn enkel. Maar hij doet er alles aan om zo snel mogelijk opnieuw op het veld te staan, zo blijkt. 

"Hij is zeer gefocust, hij slaapt zelfs bij de kinesist en laat zich 24 uur per dag behandelen", aldus Neymars ploegmaat Marquinhos, die Brazilië vandaag vertegenwoordigde op de persconferentie. 

 

Dat getuigt toch wel van een enorme toewijding.  Net die toewijding werd Neymar in het verleden wel eens verweten. Zo is de 30-jarige al jaren op rij 'toevallig' geblesseerd of geschorst wanneer zijn zus jarig is. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marquinhos kent Neymar natuurlijk goed van bij PSG, waar ze al jaren ploeggenoten zijn. "We weten niet wanneer hij terug zal zijn, maar we hopen zo snel mogelijk", zegt hij.  

 

Neymar is een cruciale speler voor Brazilië. Met 75 goals moet hij enkel de grote Pele (77) voor zich dulden. Kan hij het record dit WK nog verbeteren, of steekt deze blessure hier een stokje voor? 

Gerelateerd: