Ga naar de inhoud

Neymar mist de volgende wedstrijd tegen Zwitserland: "Zeker kans dat ik nog speel dit WK"

 vr 25 november 2022 20:21
Neymar.

Zoals verwacht is Neymar niet zonder kleerscheuren uit de WK-opener tegen Servië gekomen. De vedette van topfavoriet Brazilië heeft schade aan zijn enkelligamenten en zal er niet bij zijn in de tweede groepsmatch tegen Zwitserland. 

Slaat het noodlot weer toe voor Neymar? Op zijn 30e wil hij Brazilië eindelijk een 6e ster schenken, maar het uithangbord van de Seleçao verliet gisterenavond met een enkelblessure vroegtijdig het veld tegen Servië.

 

In Brazilië hielden ze hun hart vast en de vrees blijkt terecht. Neymar ligt - net als Danilo - in de lappenmand en moet de ontmoeting met Zwitserland van maandag alvast laten schieten. 

 

Volgens de Braziliaanse bondsdokter heeft Neymar (net als zijn ploegmaat) schade aan de ligamenten van zijn enkel opgelopen. 

 

"We proberen hen op te lappen voor het vervolg van dit WK", klonk het nog. Volgende vrijdag speelt Brazilië zijn laatste poulematch tegen Kameroen. 

Neymar: "Dit is één van de moeilijkste momenten uit mijn carrière"

Op Instagram gaf de sterspeler zelf een reactie op zijn blessure. "Er is zeker kans dat ik dit toernooi nog speel",  klinkt het positief. 


"Dit is één van de  moeilijkste momenten in mijn carrière en weer gebeurt het op een WK. Ook in 2014 moest de Braziliaan het WK verlaten na een gebroken ruggenwervel. 


"Ik ben geblesseerd en dat is uiteraard vervelend. Het zal pijn doen, maar ik weet dat er een kans is dat ik dit toernooi nog terugkom. Ik wil het doen voor mijn land, voor mijn teammaats en voor mezelf."

Gerelateerd: