Van den Bergh verliest van Van Gerwen in de 1/8e finales Players Championship

  Dimitri Van den Bergh (archieffoto)

  Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Players Championship Finals dartstoernooi (PDC/580.000 euro). In het Engelse Minehead moest hij met 10-6 het onderspit delven voor de Nederlander Michael van Gerwen.

  Dimitri Van den Bergh (PDC-15), die in de tweede ronde de Engelsman Richie Edhouse (PDC-51) met 6-5 aan de kant zette, moest vooral in het begin van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen (PDC-2).

   

  De Nederlander nam met onder meer een 102-uitworp een 4-1 voorsprong. In de tweede sessie prikte Van den Bergh een 106-uitworp weg en kon hij zijn achterstand herleiden tot 2 legs.

   

  De Belg brak in het 11e spelletje door de darts van de 6-voudige winnaar en kreeg de kans om de bordjes gelijk te hangen. Van Gerwen sloeg met een gemiddelde van meer dan 110 per 3 darts terug en kwam op 3 legs van de overwinning.

   

  Van den Bergh won nog wel de 14e leg, maar daarna pakte Van Gerwen de volgende 2 legs voor een 10-6 overwinning. De Nederlander noteerde een gemiddelde van 105.98 per 3  darts tegen 92.57 voor Van den Bergh, die met een checkout gemiddelde van 75% wel beter deed dan Van Gerwen (55.6%).

   

  Mike De Decker (PDC-61) speelde, ondanks een 6-4 nederlaag, een meer dan verdienstelijke 2e ronde tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC-5).

   

  Kim Huybrechts (PDC-31), die een sterke eerste ronde speelde, kwam in de tweede ronde tegen de Engelsman Joe Cullen (PDC-12) niet in het stuk voor en ging met 6-1 onderuit