Ga naar de inhoud

Huybrechts klopt Van Barneveld op generale repetitie WK, ook Van den Bergh stoot door

Kim Huybrechts maakte indruk in de eerste ronde.

De Belgen hebben 3 op 3 gescoord in de eerste ronde van de Players Championship Finals, de generale repetitie voor het WK darts. Kim Huybrechts duwde man in vorm Raymond van Barneveld van zijn roze wolk.

In het Engelse Mineshead draaien de beste 64 spelers van het seizoen al eens warm voor het WK. En dan kan je al eens tegen een klepper uitkomen.

 

Voor Kim Huybrechts kwam Raymond van Barneveld uit de pot, vorige week nog halvefinalist op de Grand Slam of Darts. De Nederlander vloerde daar onder meer nummer 1 van de wereld Gerwyn Price.

 

Maar het ene toernooi is het andere niet. Huybrechts gooide gemiddeld boven de 100 punten en kwam zo zelden in de problemen tegen Van Barneveld. Met 6 180's kon de Nederlander lang gelijke tred houden, maar Huybrechts won het pleit met 6-4. Voor een plaats in de achtste finale moet hij het opnemen tegen de Engelsman Joe Cullen.

 

Eerder op de dag had Dimitri Van den Bergh al zijn ticket voor de tweede ronde geboekt, weliswaar niet zonder moeite. Tegen de Engelsman Martin Lukeman ging het tot 5-5, maar "The Dreammaker" won de beslissende leg. De 28-jarige Antwerpenaar geeft in de tweede ronde de Engelsman Ritchie Edhouse partij.

 

En ook Mike De Decker heeft de eerste ronde overleefd van de major. Hij versloeg de Welshman Jim Willams met 6-4 en neemt het nu op tegen Luke Humphries. De Belgen scoren zo 3 op 3. Zaterdag staan de 2e en 3e ronde op het programma, zondag de kwartfinales, halve finales en finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.