Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

WK-podcast: "De communicatie van Martinez over Lukaku kan een goedmakertje zijn"

 vr 25 november 2022 09:43

De bedenkelijke prestatie van de Rode Duivels tegen Canada heeft alweer een extra dag kunnen verteren. Toch was er ook donderdag iets in het Belgische kamp dat bij onze analisten in De Tribune opnieuw de wenkbrauwen deed fronsen: de vreemde communicatie van bondscoach Roberto Martinez.

In deze aflevering hoort u

  • Dat de stadionnamen in Qatar ononthoudbaar zijn
  • Dat commentaar geven door het drukke wedstrijdschema bijna bandwerk is
  • Dat de goednieuwsshow rond Lukaku een strategische zet van de bondscoach was
  • Dat België moet hopen dat het Spanje niet te snel treft
  • Waarom Brazilië misschien wel de primus inter pares van de favorieten is
  • Dat Cristiano Ronaldo ook in Qatar gedreven wordt door zijn recordjacht
  • Wat het "what the fuck"-moment van Eddy Demarez was 
  • Dat iedereen aan de lippen van Louis van Gaal hangt

"Als journalist voel je je bedot"

Radioreporter Tom Boudeweel volgt het reilen en zeilen van de Belgen in Qatar op de voet. Maar op de vraag hoe de sfeer is bij de Rode Duivels, moest hij een antwoord schuldig blijven. "Want alles op training verloopt achter gesloten deuren", luidt het.

 

"Je hebt het gevoel dat je voortdurend bedot wordt. Je kan een speler laten opwarmen, maar wanneer de pers weg is hem terug naar binnen sturen voor individuele oefeningen."

 

Boudeweel hekelt de gebrekkige communicatie van de bond. "Toen Thomas Meunier er op training niet bij was, moesten we maar gissen wat er aan de hand was, terwijl hij gewoon naar het ziekenhuis was voor een CT-scan. Over het medisch bulletin weten we niets."

"Martinez blijft rond kritische vragen fietsen"

Ook achter de timing van de goednieuwsshow rond Lukaku plaatste Boudeweel vraagtekens. "Normaal zijn er op de dag na de wedstrijd geen interviews. Ik vond het dan ook raar dat het goede nieuws rond Lukaku nu werd gecommuniceerd. Was dat om de gemoederen te bedaren na de slechte match tegen Canada?"


"Er is zoveel negativisme geweest rond de prestaties van de Duivels, dat ze er wellicht een optimistisch verhaal van wilden maken. Anderzijds is het wel positief dat Martinez na de slechte prestatie toch met de pers heeft gesproken. Hij wist dat hij een spervuur aan kritische vragen zou krijgen, maar toch kwam hij."

Martinez antwoordt nooit op een vraag. Hij vertelt zijn eigen verhaal, zoals Georges Leekens vroeger.

Eddy Demarez

Martinez sprak donderdag, maar veel zei hij niet, stelde ook Eddy Demarez vast. "Martinez antwoordt nooit op een vraag. Hij vertelt zijn eigen verhaal, zoals Georges Leekens vroeger."


"Je ziet het hem denken: "Je mag me vragen wat je wil, maar ik ga toch altijd hetzelfde blijven antwoorden." Hij gaat nooit in op kritische vragen en blijft eromheen fietsen."

Tijdens het WK voetbal in Qatar kun je elke ochtend een aflevering beluisteren van de WK-podcast van De Tribune. Jonathan Metdepenninghen praat elke dag met 2 van onze commentatoren of analisten in Qatar. Ze blikken terug en vooruit en geven een beeld van het leven in Qatar. Luister elke dag in de app van VRT MAX.