Ga naar de inhoud

Messoudi waarschuwt Duivels voor 12e man van Marokko: "WK leeft hier enorm, de straten zijn leeg"

Zelfs in Qatar heeft Marokko zowaar het thuisvoordeel. In tegenstelling tot de Belgen, zakken de Marokkaanse supporters wél in groten getale af naar de wedstrijden op het WK. Een niet te miskennen troef. "Het zal zeker een impact hebben op de spelers", kadert voetbalanalist Mo Messoudi in De Wereld Vandaag.

De teneur rond de nationale ploeg is eerder negatief in België. Dat staat in schril contrast met de sfeer die in Marokko rond het nationale elftal zweeft.


"Ik was in Marokko tijdens de eerste groepswedstrijd en kan je verzekeren dat het er leeft", vertelt Mo Messoudi, Antwerps voetbalanalist met Marokkaanse roots.

 

"De straten waren volledig leeg tijdens de wedstrijd. Iedereen zat voor zijn televisie naar de wedstrijd te kijken. Er heerst dan ook een collectieve hoop dat het goed zal komen."


Messoudi zelf speelde voor Casablanca tussen 2015 en 2016. "Ik speelde elke thuiswedstrijd voor 70.000 toeschouwers. Toen mijn vrienden kwamen kijken waren ze steeds meer onder de indruk van de supporters in plaats van de wedstrijd."


"Je kan dus wel stellen dat Marokko een voetbalgek land is."

Toen mijn vrienden kwamen kijken naar Marokko waren ze steeds meer onder de indruk van de supporters in plaats van de wedstrijd

Mo Messoudi

De voetballiefde barst dit WK ook uit de landsgrenzen heen. Zo kleurden de tribunes tijdens de wedstrijd van Marokko tegen Kroatië voor 80% rood. "Dat zal zondag niet anders zijn", vertelt Messoudi.


De Belgische supporters zakken met slechts een honderdtal enthousiastelingen af naar het Al Thumamastadion in Doha. 

 

"De Rode Duivels zouden genoeg ervaring moeten hebben om hier mee om te gaan, maar een impact zal het zeker hebben op de spelers. Zeker die van Marokko."