Ga naar de inhoud

Twee Belgische fans geraakten stadion in met "One Love"-shirt: "Zien wel of we het moeten uittrekken"

Olivier en Jonathan poseren trots met hun One Love-shirt.

Straf beeld voor België - Canada. Twee fans slaagden erin om in een t-shirt met de "verboden" One Love-boodschap het stadion binnen te geraken. Onze reporter ter plaatse Sammy Neyrinck kon ze (voor de security ingreep) spreken: "We zijn heel trots op dit shirt", klinkt het bij Olivier en Jonathan.

Geen boodschap zo veelbesproken als die van de "One Love"-campagne de voorbije dagen.

 

De FIFA verbood alle aanvoerders om de kapiteinsarmband te dragen tijdens het WK. Het symbool pro de rechten van de LGBT+-gemeenschap is niet welkom op het veld. Onder meer de Rode Duivels volgden met tegenzin.

 

Daarnaast weert de organisatie ook consequent supporters met regenboogitems of politieke boodschappen.

 

Twee Belgische fans slaagden er toch in om met een "One Love"-shirt het stadion binnen te geraken voor België - Canada. Ze poseerden zonder vrees voor de aanwezig fotografen.

We zijn heel trots op dit T-shirt, want we hebben enkele homoseksuele en lesbische vrienden.

Sammy Neyrinck, onze reporter in Qatar, kon Olivier en Jonathan spreken voor de aftrap.

 

“Momenteel mogen we dit T-shirt nog dragen", klinkt het bij het duo. "We zullen zien of we het moeten uittrekken of niet. Het shirt is enkele weken geleden gemaakt, nog voor de polemiek."

 

"We zijn heel trots op dit T-shirt, want we hebben enkele homoseksuele en lesbische vrienden. We omarmen hen heel stevig, want ze zijn gek op voetbal. En zoals er geschreven staat op ons shirt: voetbal is van iedereen."

 

Lang duurde het interview niet, want de security in het stadion greep plots in.