Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
7
3
2
0
1
4
1
2
Kroatië
5
3
1
0
2
4
1
3
België
4
3
1
1
1
1
2
4
Canada
0
3
0
3
0
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Marokko
0
0
0
0
0
0
0
2
Kroatië
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Canada
0
0
0
0
0
0
0

Gert Verheyen ziet energieprobleem bij Rode Duivels: "Je kunt Onana niet op de bank houden"

 do 24 november 2022 06:06
Gert Verheyen bij Tess Elst na België-Canada.

Een hold-up? Op een diefje? Gevleid? De zege van de Rode Duivels tegen Canada gaf stof tot nakaarten. Gert Verheyen nam na de Belgische opener op het WK de tijd om jullie vragen te beantwoorden in onze Facebook Live. Hoe keek hij naar de prestatie van onder meer Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Michy Batshuayi?

Over de discussie met Kevin De Bruyne: "Zoiets gebeurt in voetbal"

"Dat het niet ging zoals Kevin De Bruyne voor ogen had en dat hij zich ergerde, was duidelijk. We kennen hem: als het hem niet aanstaat, dan komt dat zijn voetbal niet ten goede."

 

"Hij was niet goed, maar je hebt dagen waarop je niet goed bent aan de bal en niet de juiste beslissingen neemt. Maar iedereen was in hetzelfde bedje ziek."

 

"Die ruzie met Toby Alderweireld? Soms is het nodig dat er goed gevloekt wordt en dat de waarheid gezegd wordt, dat je zoiets in het gezicht gooit. Al doe je het best niet elke match."

 

"Maar dit gebeurt in het voetbal. Het is vervelend dat het in beeld is, maar de mensen hoeven zich niet ongerust te maken. Zo gaat het er aan toe. Het hoeft geen probleem te zijn."

 

"Je moet het natuurlijk wel van je kunnen afzetten. Bij Kevin De Bruyne kan dat wat lang in zijn hoofd malen, maar je moet de waarheid zeggen en het dan vergeten."

Hadden de invallers een impact?

"Ik vind dat je Amadou Onana niet meer op de bank kunt zetten. Ik zou hem ook aan de aftrap gebracht hebben."

 

"Als je het van energie en duelkracht moet hebben, dan moet je hem zetten. Hij is misschien wat onzuiverder dan Youri Tielemans, maar hij brengt heel wat in de plaats."

 

"Je moet vooral kijken naar hoeveel energie je als ploeg uitstraalt. Met Onana is dat beter. En dat heeft onze ploeg nodig. De Canadezen waren onbevangen met lef en durf. Bij ons leek het wel alsof we bij elke pass moesten nadenken."

Ik vind dat je Amadou Onana niet meer op de bank kunt zetten. Ik zou hem ook aan de aftrap gebracht hebben.

Gert Verheyen

Haalt Eden Hazard een voldoende?

"Ik kon leven met de basisplaats van Eden Hazard, maar ik weet niet of je het kunt blijven verantwoorden."

 

"De steun voor Michy Batshuayi was te mager. Een spits heeft meer nodig in steun dan wat Eden momenteel te bieden heeft. Maar we waren sowieso aanvallend te weinig aanwezig."

Michy Batshuayi scoort, maar...

"Het is het eeuwige verhaal van Michy Batshuayi: hij maakt altijd een goal, maar er staat veel tegenover waar je je aan ergert. Je hebt gewoon Romelu Lukaku nodig, dat is nog eens het bewijs. Als je naar het volgende niveau wil, is hij nodig."

De energie (of het gebrek eraan) bij de Rode Duivels

"De fysieke cijfertjes zijn niet zo belangrijk. Je kijkt naar een ploeg en denkt: wat straalt die uit? Word je er vrolijk van of niet? Dat is een beetje het probleem."

 

"We zijn dat soort ploeg altijd een beetje geweest, maar de kwaliteit aan de bal was goed. Toen deed het er niet toe. Nu moet je wel iets anders in de plaats brengen."

Je kijkt naar een ploeg en denkt: wat straalt die uit? Word je er vrolijk van of niet? Dat is een beetje het probleem.

Gert Verheyen

"Topper in doel, maar ook voorin is een topper nodig"

"Thibaut Courtois stopt die penalty op een ongelofelijk belangrijk moment. Een achterstand zou echt problematisch geweest zijn. Maar net zoals die topper in doel hebben we ook voorin een topper nodig."

Een onvoldoende voor de bondscoach?

"Er zijn momenten waarop ik denk: we hebben het wel gehad. We moeten iets nieuws hebben, iets fris om de dynamiek te veranderen. Maar we doen het toernooi uit met Roberto Martinez en de echte evaluatie moet achteraf maar gebeuren. En niet door ons."

Gerelateerd: