Ga naar de inhoud

Gebroken ribben en wervels voor Stijn Steels na valpartij op piste in Gent

 wo 16 november 2022 09:22
Steels werd na zijn valpartij naar het ziekenhuis gebracht.

Stijn Steels heeft behoorlijk wat schade opgelopen bij zijn harde val op de eerste dag van de Zesdaagse in Gent. Het verdict na onderzoeken in het ziekenhuis: drie gebroken ribben, twee gebroken wervels en een longkneuzing. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl moet wel niet geopereerd worden.

Het was, zoals wel vaker, een hectische eerste dag gisteren op de Zesdaagse in Gent. Stijn Steels werd het grootste slachtoffer van die hectiek. Hij kwam tijdens de ploegkoers zwaar ten val. De onfortuinlijke Steels kon een gemiste aflossing bij een ander koppel niet ontwijken. 

 

Het was een zware smak, maar de renner was wel bij bewustzijn toen hij op een draagbaar werd afgevoerd. Hij stuurde later zelf ook al een tweet vanuit het ziekenhuis met geruststellend nieuws: "ik kan tenen en voeten vlot bewegen, maar mijn rug zit muurvast".

 

Nu komt zijn ploeg, vooralsnog is dat Quick Step-Alpha Vinyl, met een update. Steels heeft een longkneuzing, drie gebroken ribben en twee gebroken wervels overgehouden aan de val.

 

Niet min, maar de breuken zouden wel stabiel zijn waardoor er geen operatie nodig is.

 

"De scans brachten geen goed nieuws", schreef hij zelf nog op Twitter. "Met pijn in het hart en in de rest van mijn lichaam moet ik opgeven in de Zesdaagse." Hij bedankte ook iedereen voor de steun en  "alles komt goed", bleef de renner positief.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: