Ga naar de inhoud

Meteen stevige crashes in 't Kuipke: "Hypernerveus, draaien en keren in Vlaamse Ardennen"

 di 15 november 2022 23:41
De ploegkoers werd even onderbroken.

Op de openingsavond van de Zesdaagse van Gent staan de zenuwen nog wat meer gespannen. Enkele incidenten - met een zware val van Stijn Steels op kop - overschaduwden de eerste nummers. Geen verrassing, zo weten routiniers Iljo Keisse en Jasper De Buyst. 

"De eerste avond is altijd hypernerveus", vertelde Iljo Keisse na de eerste ploegkoers. 

 

Die koppelkoers werd even stilgelegd na een zware val van Stijn Steels, die intussen een update gaf op Twitter (zie onderaan).

 

"Hier zijn 8 debutanten op een ongelofelijk moeilijke baan. Deze piste is heel technisch, 166 meter. Vorig weekend reden we in Kopenhagen op een piste van 250 meter."

 

"Dat is als een autostrade met 6 rijvakken tegenover draaien en keren in de Vlaamse Ardennen. Er wordt nerveus gekoerst en dan wordt er sowieso gevallen."

 

"In de ploegafvalling gingen wij er meteen uit. Ik zei het nog tegen Jasper (De Buyst) dat ze zouden vallen. 3 ronden later was het van dattum. Je hoopt van niet, maar je weet dat het zal gebeuren."

"Een foutje is snel gebeurd, zelfs als ervaren renner"

Ploegmakker Jasper De Buyst stelde ook vast dat de eerste uren "zeer gevaarlijk" waren. "Ik had niet anders verwacht."

 

"Ik zag de laatste weken veel gemotiveerde jongens. Fantastisch, maar voor veel renners is dit ook de eerste keer en dat is geen goeie combinatie."

 

"Ik denk dat het verstand nu wat is teruggekeerd en dat iedereen zijn plaats vindt. Dat maakt me blij."

 

"Deze baan is zo speciaal en je komt hier zelden. Je moet zeer goed weten wat je doet. Een foutje is snel gebeurd, zelfs als ervaren renner."

De val en een update van Steels:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: