Ga naar de inhoud

Publiek loopt nu al warm voor Gentse Zesdaagse: "Nog maar een handvol tickets over"

 wo 9 november 2022 13:49

In het stadhuis van Gent is woensdag de 81e editie van de Gentse Zesdaagse voorgesteld. Het wordt een jubileumeditie, want de Zesdaagse wordt dit jaar 100 jaar.

't Kuipke in Gent staat volgende week opnieuw garant voor 6 dagen wielerspektakel. Het deelnemersveld oogt indrukwekkend en bovendien neemt publiekslieveling Iljo Keisse afscheid. Hij doet dat aan de zijde van Jasper De Buyst.

 

Voor de 100e verjaardag van Zesdaagse kreeg 't Kuipke een facelift. "De gordijnen die in de wielertempel hingen en stof vergaarden, behoren eindelijk tot het verleden", lacht organisator Christophe Impens.

 

"De gordijnen werden vervangen door banners. Ook de catacomben en bars in 't Kuipke werden opnieuw ingekleed. Het mag net iets meer zijn voor een evenement dat 100 jaar bestaat."

We stevenen af op een vol Kuipke en dat 6 avonden en nachten lang.

Organisator Christophe Impens

Bradley Wiggins zal in Gent de start geven van de Zesdaagse. "Zijn zoon is vanaf volgende week dinsdag actief in de Toekomstzesdaagse. En we hebben nog een pak andere vedetten en oud-winnaars uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje."

 

Zo komen onder anderen Etienne De Wilde, Moreno De Pauw, Kenny De Ketele, Stan Tourné, Julien Stevens, Jolien D'hoore, Silvio Martinello, Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx naar Gent. Merckx zal de start geven van de GP Patrick Sercu, een ploegkoers over een uur die vrijdagavond plaatsvindt.

 

Naast de Toekomstzesdaagse is er ook nog een tweedaagse voor vrouwen en is er plaats voor G-sporters. Wie dat allemaal live wil zien, zal zich wel moeten reppen.  "Er zijn slechts nog een handvol tickets over. We stevenen af op een vol Kuipke en dat 6 avonden en nachten lang", aldus Christophe Impens.

Wie is nog allemaal van de partij?

Dat de afscheidnemende Iljo Keisse zou koersen met Jasper De Buyst was al bekend. Welke andere koppels zien we nog aan het werk in Gent? "De Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt werden in eigen land Europees kampioen ploegkoers. Zij mochten niet ontbreken", zegt "matchmaker" Christophe Sercu.

 

"Lindsay De Vylder en Robbe Ghys tekenen eveneens present. Zij mogen zich rekenen tot de beste pistiers van ons land. Met Ethan Hayter en Fred Wright hebben we een Brits duo met een rijk gevuld palmares. Fabio Van Den Bossche trekt met Yoeri Havik de baan op."

 

"Tuur Dens mag met Jan-Willem van Schip op pad. Dit duo zal wellicht een baanrecord proberen te verbeteren. Een ander compleet Belgisch koppel is er met Gianluca Pollefliet en Noah Van den Branden. Jules Hesters, een Gentenaar pur sang, gaat met de Duitser Tim Torn Teutenberg zijn kunnen laten zien."

 

"Gerben Thijssen zette dit jaar op de weg een fikse stap vooruit door onder andere de Gooikse Pijl en een etappe in de Vierdaagse van Duinkerke te winnen. Aan de zijde van Julius Johansen gaat hij voor het hoogste haalbare."

 

"De Zwitsers-Belgische tandem Silvan Dillier met Stijn Steels is ploeg nummer 10. De Nederlanders Vincent Hoppezak en Philip Heijnen en het Belgisch-Deense duo Brent Van Mulders/Matias Malmberg vervolledigen het deelnemersveld."

Gerelateerd: