Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Robin Veldman blijft assistent bij Anderlecht: "Op termijn is hoofdcoach worden de ambitie"

 di 15 november 2022 16:12
Robin Veldman depanneerde na het ontslag van Felice Mazzu.

Robin Veldman blijft aan boord bij Anderlecht, maar de interim-coach én de club verkiezen (voorlopig) een rol als assistent en schakelstuk tussen de A-ploeg, de Futures en de Academy. "We zien in hem een moderne Jean Dockx en Robin ziet dat zelf ook zo", vertelt voorzitter Wouter Vandenhaute. Wat de zoektocht naar een nieuwe T1 betreft, is er "geen stress".

Anderlecht stelt vandaag Jesper Fredberg voor, de nieuwe CEO Sports. De persconferentie begon met een introductie van voorzitter Wouter Vandenhaute, die zelf het dossier rond de T1 van RSCA op tafel gooide.

 

Na het ontslag van Felice Mazzu schoof Robin Veldman door van de Futures - de beloften in de Challenger Pro League. Het debuut van de Nederlander als T1 viel in de smaak, maar over zijn toekomst was er onduidelijkheid. Tot vandaag.

 

"We hebben gisteren een evaluatie gehad", vertelde Vandenhaute. "De situatie is duidelijk: Robin wil blijven als assistent-coach."

 

"Hij is interim-coach bij de eerste ploeg en hij heeft de ambitie om hier T1 te worden op een dag. Daar is hij ook toe in staat, dat heeft hij bewezen. Maar hij verkiest de komende jaren een rol als assistent-coach om de Futures en de Academy van dichtbij te volgen."

Op termijn heeft Robin de ambitie om hoofdcoach van Anderlecht te worden. De club deelt die ambitie, maar het zal niet in de eerstvolgende jaren zijn.

Wouter Vandenhaute

"In Robin zien we de moderne Jean Dockx. Hij ziet dat zelf ook zo." Clublegende Dockx stond jarenlang op de loonlijst van RSCA in verschillende functies, meestal iets meer in de achtergrond. Ook hij sprong destijds soms tijdelijk in als T1.


"Op termijn heeft Robin de ambitie om hoofdcoach van Anderlecht te worden. De club deelt die ambitie, maar het zal niet in de eerstvolgende jaren zijn."


"Soms is er geen hoofdcoach en neemt de assistent over, zoals nu dus. Wat de volgende hoofdcoach betreft, is er geen stress. We zullen de juiste keuzes maken op het juiste moment. Robin bereidt onze stage voor en doet dat vanuit zijn rol als assistent."


"Zijn status is veranderd en hij heeft dit zelf voorgesteld. In korte tijd is hij een man van de club geworden. Hij is hier geïntegreerd en wil deel uitmaken van dit proces."


"We willen dringend naar een verticale structuur, zodat we van boven tot onder dezelfde taal spreken en de doorstroming beter verloopt dan vandaag."

Nieuwe T1? "Er zijn interessante kandidaten"

Robin Veldman wordt dus niet opnieuw de coach van de Futures, maar blijft als assistent van het eerste team wel zeer nauw betrokken bij de piramide van RSCA.

 

Jesper Fredberg, de CEO Sports, begint dus bij Anderlecht met een zoektocht naar een nieuwe T1.

 

"Die persoon moet matchen met de filosofie en speelstijl. Dit is een aantrekkelijke job en er zijn interessante kandidaten. Ik heb iets in mijn hoofd, maar ik kan er nog niets over zeggen."

 

"Ik zal mijn netwerk gebruiken, maar het kan ook een buitenstaander zijn", aldus Fredberg, die het "Anderlecht-DNA" aanhaalde. 

 

"Offensief, agressief, dominant, de cultuur van winnen. Op en naast het veld. Ook zonder truitje moet dat herkenbaar zijn. Wij zetten als club de lijnen uit, niet de coach. Nu zoeken we een profiel dat daarin past."

 

Dat moet wel met een strenge budgettaire controle gebeuren. "Ik ben nog niet klaar met worstelen met Wouter", lachte hij. 

 

"Ik zou niet naar deze club komen als ik geen ambitie had. Maar het gaat niet alleen om geld. Daarom is onze Academy zeer interessant."

Gerelateerd: