Ga naar de inhoud

YouTuber Bas Tietema start eigen wielerploeg: "Willen de wielerwereld op zijn kop zetten"

De handtekeningen worden gezet: de nieuwe wielerploeg is een feit.

YouTuber en wielrenner Bas Tietema heeft een nieuwe wielerploeg opgericht: TDT-Unibet Cycling Team. 1 januari 2023 gaan ze officieel van start op continentaal niveau. "We hebben de ambitie om door te groeien tot het hoogste niveau", aldus Tietema. 

De 27-jarige Nederlander Bas Tietema had al langer de ambitie om een ploeg op te starten, maar de laatste maanden heeft hij zijn woorden in daden omgezet: "Na maanden van intensieve voorbereiding zijn we meer dan trots om dit te mogen aankondigen. We willen de wielerwereld op zijn kop zetten."

 

Over die voorbereiding zijn tot nu twee belangrijke zaken bekendgemaakt: dat Unibet de hoofdsponsor wordt en dat Hugo Haak de sportief directeur zal zijn. 

 

Met Hugo Haak hebben ze meteen een grote vis aan de haak geslagen. De voormalig baanwielrenner was tot voor kort bondscoach van de Nederlandse gouden olympische baanwielerploeg in Tokio. 

Ik wil een topploeg maken van Tour de Tietema.

Hugo Haak, sportief directeur

De tweevoudige sportcoach van het jaar onderschrijft de ambitie van Tietema: "Ik wil een topploeg maken van Tour de Tietema. Ik denk dat ik de juiste expertise heb om een topsportorganisatie op te zetten waarbij staf en renners optimaal met elkaar samenwerken voor het hoogst haalbare". 


Tietema zal zelf alvast rijden voor zijn ploeg, maar hij belooft snel te communiceren over de overige renners. 


Het voorbij seizoen reed Tietema voor Bingoal Pauwels Sauces WB, maar hij is vooral bekend vanwege zijn video's over wielrennen op YouTube. Ondertussen telt zijn kanaal 150.000 volgers.