Ga naar de inhoud

Q36.5 Pro Cycling verrijst uit de assen van Qhubeka, met de hulp van Nibali

Tom Devriendt stapt mee in het nieuwe avontuur.

Nieuw in het peloton in 2023: Q36.5 Pro Cycling, het nieuwe project van Doug Ryder. Hij was jarenlang de bezieler van de Qhubeka-ploeg en stampt nu met de hulp van onder meer Vincenzo Nibali een nieuwe formatie uit de grond. Tom Devriendt, nummer 4 in Parijs-Roubaix, staat alvast op de loonlijst.

Doug Ryder stak jarenlang al zijn energie in Team Qhubeka en Dimension Data, tot de Zuid-Afrikaanse ploeg aan het einde van 2021 geen nieuwe sponsor vond. 

 

Maar de Zuid-Afrikaan bleef niet bij de pakken zitten en heeft met Q36.5 Pro Cycling een nieuwe ploeg geboetseerd. Q36.5, een Italiaans fietskledingmerk uit Bolzano, leende zijn naam aan het project. 

 

Om zijn paradepaardje successen te bezorgen klopte Ryder aan bij enkele bekende wielernamen zoals Vincenzo Nibali, die dit jaar een punt zette achter zijn wielercarrière. De winnaar van de Tour, Vuelta en Giro wordt adviseur bij Q36.5.

 

Vandaag werd ook de 23-koppige selectie van de gloednieuwe ploeg opgelijst, met enkele bekende namen. Tom Devriendt, nummer 4 in Parijs-Roubaix, is de enige Belg op de loonlijst.

 

Ook Gianluca Brambila, ritwinnaar in de Giro en de Vuelta, hardrijder Jack Bauer, Tobias Ludvigsson, Carl Fredrik Hagen, Damien Howson en Mark Donovan doen een belletje rinkelen.

 

Het nagelnieuwe team telt vooral in de omkadering enkele bekende gezichten van het voormalige Qhubeka-project, maar vaart een onafhankelijke koers. Het ProTeam probeert de komende 3 seizoenen voldoende punten te sprokkelen om te kunnen toetreden tot de WorldTour. 

De selectie van Q36.5

Negasi Haylu Abreha (Eth), Matteo Badilatti (Zwi), Jack Bauer (NZl), Gianluca Brambilla (Ita), Walter Calzoni (Ita), Marcel Camprubi Pijuan (Spa), Fabio Christen (Zwi), Filippo Colombo (Zwi), Filippo Conca (Ita), Corey Davis (VS), Tom Devriendt, Mark Donovan (GBr), Alessandro Fedeli (Ita), Carl Fredrik Hagen (Noo), Damien Howson (Aus), Tobias Ludvigsson (Zwe), Cyrus Monk (Aus), Matteo Moschetti (Ita), Nicolo Parisini (Ita), Antonio Puppio (Ita), Joseph Rosskopf (VS), Szymon Sajnok (Pol), Nickolas Zukowsky (Can)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.