Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe: "Ronde van Vlaanderen wordt mijn grootste doel in het voorjaar"

Ronde van Vlaanderen 2020: Julian Alaphilippe valt letterlijk weg uit de koers. De toenmalige wereldkampioen reed in de aanval met Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Julian Alaphilippe heeft nog een rekening openstaan met de Ronde van Vlaanderen. "Daar wil ik 100 procent zijn", blikt de tweevoudige wereldkampioen vooruit op het wielerseizoen 2023.

Julian Alaphilippe heeft niet zijn beste seizoen achter de rug. In een video van zijn ploeg Quick Step - Alpha Vinyl (volgend jaar Soudal - Quick Step) blikt de 30-jarige Fransman achteruit, maar vooral vooruit.

 

"Ik ben sneller dan normaal aan mijn seizoensvoorbereiding begonnen. Ik kom uit een moeilijk jaar. Hopelijk ken ik komend seizoen wat minder pech", vertelt Alaphilippe, die uitviel door ziekte en tuimelpertes.

 

"Ik doe er nu alles aan om weer op topniveau te koersen. In de Ronde van Vlaanderen wil ik 100 procent zijn. Die koers ligt me, het wordt mijn grootste doel in het voorjaar."

 

Alaphilippe stond al twee keer aan de start van Vlaanderens Mooiste. Twee jaar geleden viel hij letterlijk weg uit de koers, nadat hij op een motor geknald was. Alaphilippe reed in de aanval met Van Aert en Van der Poel.

 

Vorig jaar finishte Alaphilippe als 42e in Oudenaarde. Ploegmaat Kasper Asgreen won de koers. Dit jaar, toen Mathieu van der Poel won, paste hij voor Vlaanderens Mooiste.

 

(Wat zegt Alaphilippe over Evenepoel? Scrol omlaag.)

"Remco verdient die trui"

Julian Alaphilippe beleefde geen topseizoen, ploegmaat Remco Evenepoel wel. Onze landgenoot nam zijn regenboogtrui over.

 

"Ik ben zeer blij voor hem", vertelt Alaphilippe. "Hij verdient die trui echt. Zeker als je zijn seizoen bekijkt."

 

In de Ronde van Spanje cijferde Alaphilippe zich weg voor Evenepoel. "Dat zal ik nooit vergeten. Ik was echt ontgoocheld toen ik de Vuelta moest verlaten (na een val, red)."

 

"Ik vond het niet makkelijk om de laatste ritten op een scherm te moeten volgen. Maar de ploeg heeft het knap gedaan. En Remco was ongelooflijk."

Julian Alaphilippe in het spoor van ploegmaat en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel.