Ga naar de inhoud

Patrick Lefevere na de Tour-voorstelling: "We gaan niet na 5 minuten beslissen"

De voorstelling van de Tour de France was nog maar net afgelopen of ploegbaas Patrick Lefevere werd al bestookt met vragen over een eventuele deelname van Remco Evenepoel. "Zoals ik al 101 keer gezegd heb: we hakken de knoop in december of januari door."

"Het is goed verdeeld", was de eerste reactie van Patrick Lefevere, ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl.

 

"Ik tel 8 vlakke - nu ja, vlak - ritten, 8 bergritten en een pittige start in het Baskenland. Daar zouden Julian Alaphilippe en eventueel een goeie Remco Evenepoel aan hun trekken kunnen komen."

 

Lefevere noemde zelf de olifant in de kamer. "Ik sluit niets uit", gniffelde hij. 

 

"Maar ik heb al 101 keer gezegd dat we pas in december of januari beslissen. Het zou dom zijn om dat na amper 5 minuten te doen."

 

Evenepoel houdt wel van het Baskenland. "Ja, dat kan een voordeel zijn. En er zijn ook 8 zogezegde ritten voor sprinters. Daar denken we nu over na."

 

"Het is een zeer zware Tour", concludeerde ploegleider Wilfried Peeters dan weer. "Het openingsweekend wordt zeer nerveus met die lastige klimmetjes in het Baskenland."

 

"Het wordt daarna lastiger door de vele cols, maar ook de sprinters krijgen kansen, net als de punchers, misschien zelfs meer dan in de vorige edities. Het wordt een veeleisende Tour."