Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe "enorm blij" met troonopvolger: "Ik gunde het niemand meer dan Evenepoel"

 zo 25 september 2022 11:11
Alaphilippe geeft met veel plezier zijn regenboogtrui door aan ploegmaat Evenepoel.

Na twee jaar in de regenboogtrui zal Julian Alaphilippe volgend seizoen opnieuw in de blauwe kleuren van Quick Step-Alpha Vinyl te zien zijn. De wereldtitel blijft door Remco Evenepoel wel in de ploeg. "Als er dan toch geen Fransman kon winnen, gunde ik het niemand meer dan Remco", vertelde Alaphilippe.

Alaphilippe was bijzonder opgetogen voor Remco Evenepoel, zijn ploegmaat bij The Wolfpack. "Ik ben enorm blij voor hem en ook content dat de trui in de ploeg blijft."

 

"Hij is een wonderlijke renner, de sterkste op dit moment. Ik ben enorm trots. Dat hij na de Vuelta ook hier nog eens wint ... Ongelooflijk."

 

Alaphilippe kende een seizoen vol pech en miserie. Ei zo na was hij niet op het WK, maar hij reisde alsnog af na zijn schouderblessure die hij opliep in de Vuelta. 

 

De Fransman zat op Mount Pleasant enkele keren goed vooraan, maar had net als de andere favorieten geen verhaal tegenover Evenepoel.

Ik weet welke emoties er door je heen gaan als je die trui pakt. Het is echt geweldig voor hem en goed dat de trui in de ploeg blijft

"Het was een vreemde koers. Toen ik hoorde dat Remco alleen zat vooraan, wist ik dat hij een grote kans had om te winnen. Je moet heel sterk zijn om een WK te winnen en de sterkste heeft vandaag gewonnen."


"Ik weet welke emoties er door je heen gaan als je die trui pakt. Het is echt geweldig voor hem en goed dat de trui in de ploeg blijft."

 

"Als er dan toch geen Fransman kon winnen, gunde ik het niemand meer dan Evenepoel. Dat we met Laporte nog het zilver pakken en ook het podium op mogen, is ook plezant." 

Gerelateerd: