Ga naar de inhoud

Dries Devenyns gaat nog jaartje door bij "Wolfpack": "Kijk al uit naar volgend seizoen"

 wo 2 november 2022 11:20
Dries Devenyns
Dries Devenyns

Dries Devenyns heeft zijn contract bij Quick Step-Alpha Vinyl met een jaar verlengd. Voor de 39-jarige renner wordt het zijn 12e seizoen bij het team. "Dries is een jongen die door het vuur gaat voor de ploeg", zegt manager Patrick Lefevere.

Dries Devenyns is al jarenlang een van de trouwe knechten bij Quick Step-Alpha Vinyl en ook een boezemvriend van kopman Julian Alaphilippe. Dat de renner op zijn 39e nog altijd van goudwaarde is voor het team, bewees hij dit seizoen onder meer in de Vuelta, in dienst van winnaar Remco Evenepoel.

 

"Met zijn enorme ervaring is hij een gids voor de jongere renners", klinkt het bij zijn team. "Het mag geen verrassing zijn dat we hem een contractverlenging voor 2023 hebben aangeboden. Het wordt zijn 12e jaar bij de Wolfpack en hij is opnieuw gemotiveerd om alles te geven."

 

"Ik kijk al uit naar volgend seizoen", reageert Devenyns zelf. "Koersen bij een ploeg als Quick Step-Alpha Vinyl is een kinderdroom. Ik hou er nog altijd van om hard te werken en mijn steentje bij te dragen aan de overwinningen van de ploeg. Veel teamgenoten zijn intussen vrienden geworden."

 

Ook manager Patrick Lefevere is blij dat Devenyns langer aan boord blijft. "Dries is een jongen die door het vuur gaat voor de ploeg. Hij heeft een fantastische ingesteldheid en zijn ervaring is van onschatbare waarde voor het team. Dries blijft kalm wanneer het nodig is, heeft een geweldige persoonlijkheid en blijft altijd bescheiden. Hij is een plezier dat we ook in 2023 nog op hem kunnen rekenen."