Ga naar de inhoud

"Dood aan verraders, Jaremtsjoek Judas": haat-spandoek van Gentse fans verwijderd

Roman Jaremtsjoek is persona non grata voor een deel van de Gentse fans.

AA Gent-Club Brugge is voor Roman Jaremtsjoek een terugkeer naar de Ghelamco Arena, maar daar zal de voormalige Buffalo niet op een warm welkom hoeven te rekenen. Een haat-spandoek sprak boekdelen over de gevoelens van enkele Gentse fans, maar werd wel verwijderd door de supportersfederatie van AA Gent. "Smakeloos en respectloos", veroordeelde de club zelf de actie.

Dat Roman Jaremtsjoek, de voormalige publiekslieveling van AA Gent, afgelopen zomer Benfica inruilde voor JPL-rivaal Club Brugge ligt enkele Gentse-fans duidelijk nog zwaar op de maag.

 

Voor de topper tegen blauw-zwart werd in de Ghelamco Arena een spandoek ontrold met een niet mis te verstane boodschap: "Dood aan verraders, Jaremtsjoek Judas".

 

Het spandoek werd nog voor de aftrap van de wedstrijd verwijderd. "Wij keuren dit ten zeerste af", klonk het bij de supportersraad van AA Gent. "Dit is een actie van enkelingen en is niet waar de AA Gent-supporters voor staan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

AA Gent: "Smakeloos en respectloos"

Ook AA Gent zelf veroordeelde het spandoek scherp. "We keuren het spandoek dat ontrold werd aan het adres van Roman Jaremtsjoek ten zeerste af. Het is smakeloos, respectloos en hoort niet thuis in ons stadion", luidt het in een mededeling op de website van de Buffalo's.

 

"Dit was het werk van enkelingen, buiten medeweten van de club om en uiteraard zonder toestemming. Medesupporters hebben corrigerend opgetreden en het spandoek snel verwijderd. In naam van de verantwoordelijken excuseert KAA Gent zich bij Roman Jaremtsjoek."

 

De club had ook geen goed woord over voor de fans die vroeg in de wedstrijd Bengaals vuur ontstaken in de tribunes. "Die actie kan niet door de beugel. Niet alleen is dit verboden en levert het de club een nieuwe boete op, ook werd de eigen doelman in gevaar gebracht door vuurpijlen op het veld te gooien."

 

"KAA Gent en het overgrote deel van zijn aanhang is voorstander van een gezonde rivaliteit en sfeeracties, maar tegen individuele acties die het voetbal verstoren. De club zal er alles aan doen om de daders te identificeren en sanctioneren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.