Ga naar de inhoud

Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli wordt teammanager van Liam Everts bij KTM

Antonio Cairoli

Antonio Cairoli gaat vanaf volgend jaar aan de slag als teammanager bij KTM. De negenvoudige wereldkampioen motorcross wordt daarmee ook de sportieve baas van de jonge Belg Liam Everts.

Antonio Cairoli reed zelf tussen 2010 en 2020 voor KTM. Bij de Oostenrijkse constructeur gaat hij samenwerken met huidig coach Joel Smets, ook een ex-wereldkampioen. Die boekte de voorbije jaren successen met Tom Vialle in de MX2.

 

"Ik hoop zoveel mogelijk kennis en passie in mijn nieuwe rol te brengen", zegt de 37-jarige Italiaan. "Ik moet nog een aantal dingen leren, maar tijdens mijn carrière heb ik met fantastische mensen samengewerkt en die ervaring zal ik kunnen gebruiken."

 

Zoals al eerder bekend treedt in 2023 ook Liam Everts toe tot het officiële fabrieksteam van KTM. De 18-jarige zoon van levende legende Stefan Everts deed afgelopen seizoen een hele brok ervaring op in de MX2.

 

Everts junior zal de strijd aangaan met onder meer vicewereldkampioen Jago Geerts (Yamaha). De Nederlander Jeffrey Herlings, tweevoudig wereldkampioen, is het uithangbord van KTM in de MXGP.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.