Ga naar de inhoud

Ashleigh Moolman-Pasio gunt Annemiek van Vleuten geen verjaardagscadeau in Romandië

 za 8 oktober 2022 14:56
Moolman-Pasio maakt het zegegebaar.

De Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio (Team SD Worx) heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië voor vrouwen naar haar hand gezet. Bovenop Thyon 2000 won Moolman-Pasio voor de jarige Annemiek van Vleuten en verovert zo ook de leiderstrui.

Op haar 40e verjaardag was de Nederlandse wereldkampioene Annemiek van Vleuten de grote favoriete om de tweede en lastigste rit van de eerste editie van de vrouwenronde van Romandië te winnen. 

 

Op de slotklim richting Thyon 2000, die de rensters meer dan 2.000 meter boven zeeniveau voerde, bleek Moolman-Pasio een te taaie tegenstandster. De 36-jarige Zuid-Afrikaanse renster reed in de laatste drie kilometer weg van Van Vleuten, waarna ze solo naar één van de mooiste zeges uit haar carrière klom.

 

Aan de streep had Moolman-Pasio 26 seconden voorsprong op Van Vleuten en 43 tellen op Elisa Longo Borghini. De Nederlandse veldrijdster Yara Kastelijn werd achtste voor het Belgische team Plantur-Pura.

 

Moolman-Pasio, die volgend jaar naar het AG Insurance-NXTG Team van Jolien D'hoore overstapt, neemt ook de leiderstrui over van de Cubaanse Arlenis Sierra, een ploeggenote van Van Vleuten. 

 

De eerste editie van de Ronde van Romandië voor vrouwen eindigt morgen met een etappe van 147 kilometer richting Genève.

Gerelateerd:
ronde van romandië
        winnares leider
rit 1 07/10 134 km Lausanne - Lausanne Sierra Sierra
rit 2 08/10 105 km Sion - Thyon 2000 Moolman-Pasio Moolman-Pasio
rit 3  09/10 148 km Fribourg - Genève Lach Moolman-Pasio