Ga naar de inhoud

Cubaanse Sierra knalt iedereen uit het wiel in 1e rit Ronde van Romandië voor vrouwen

 vr 7 oktober 2022 16:26
Arlenis Sierra.

De eerste rit van de Ronde van Romandië was heuvelachtig. Een groep van een 20-tal rensters geraakte voorop en sprintte voor de overwinning. De Cubaanse Arlenis Sierra (Movistar) won met een fietslengte voorsprong op Liane Lippert (Team DSM) en de bedrijvige Demi Vollering (SD Worx).

De Ronde van Romandië voor vrouwen is toe aan zijn allereerste editie. De driedaagse rittenkoers begon vandaag met een etappe van 134,4 kilometer in en rond Lausanne, met onderweg vijf beklimmingen van 3e categorie. De laatste 18 kilometer richting Lausanne waren dan weer biljartvlak.

 

Op de laatste klim van 1,9 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% besloot Demi Vollering (SD Worx) aan de voet van de klim de knuppel in het hoenderhok te gooien. Een spervuur aanvallen volgde, maar niemand geraakte weg.

 

Bovenaan de klim - met een maximaal stijgingspercentage van 10,8%- was het wel prijs. Een groep van een 25-tal rensters rukte zich er los van het peloton. 

 

De omvangrijke groep bleef uit de muil van het peloton en mocht vandaag sprinten voor de overwinning. De Cubaanse renster Arlenis Sierra van Movistar slingerde zich in de laatste 100 meter voorbij alles en iedereen en nam de overwinning voor Liane Lippert (Team DSM) en de moegestreden Demi Vollering (SD Worx).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
ronde van romandië
        winnares leider
rit 1 07/10 134 km Lausanne - Lausanne Arlenis Sierra Arlenis Sierra
rit 2 08/10 105 km Sion - Thyon 2000    
rit 3  09/10 148 km Fribourg - Genève