Ga naar de inhoud

Xabi Alonso vervangt ontslagen Gerardo Seoane als coach van Bayer Leverkusen

 wo 5 oktober 2022 19:12
Voor Xabi Alonso, hier als speler van Bayern, wordt het zijn eerste echte opdracht als hoofdcoach.

Bayer Leverkusen heeft woensdag afscheid genomen van Gerardo Seoane als hoofdcoach. De Zwitser betaalt het gelag voor een dramatische seizoensstart in zowel de Bundesliga als de Champions League. De Spaanse ex-wereldkampioen Xabi Alonso (40) wordt zijn vervanger.

Seoane was sinds vorig jaar aan de slag als coach bij Leverkusen. De Zwitser was overgekomen van Young Boys Bern, waarmee hij driemaal op rij kampioen van Zwitserland was geworden.

 

Afgelopen seizoen leidde hij Leverkusen naar plek drie in Duitsland, maar dit seizoen kreeg Seoane de motor niet in gang. 

 

De Duitse topclub kende een dramatische seizoensstart in de Bundesliga met 5 op 24 en moddert ook in de Champions League - in de poule van Club Brugge - aan met 3 punten uit evenveel wedstrijden. Op Jan Breydel verloor het met 1-0.

 

Woensdag communiceerde Leverkusen dat het Seoane aan de deur zet. Met Xabi Alonso presenteerde het meteen ook al een opvolger. De Spaanse legende won als speler van onder andere Liverpool, Real Madrid, Bayern München en het Spaanse elftal tweemaal de Champions League, het WK en tweemaal het EK. 

 

Als coach leerde hij de kneepjes van het vak bij een jeugdteam van Real Madrid en de afgelopen twee seizoenen bij het tweede team van Real Sociedad. Leverkusen wordt zijn eerste echte opgave als hoofdcoach van een eerste team.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: