Ga naar de inhoud

Studio Brussel belde "halve zot" Remco Evenepoel: "Ik kijk uit naar zondag"

 vr 30 september 2022 09:41
Remco Evenepoel bij zijn terugkomst op Zaventem.

Remco Evenpoel heeft het nieuws van de voorbije dagen langs zich heen laten waaien en concentreerde zich op uitrusten. En dat is gelukt, vertelde hij deze morgen bij Fien Germijns op Studio Brussel. Hij sprong zelfs de afgelopen dagen weer op de fiets: "Want als ik de eerste keer in de regenboogtrui rijd, wil ik niet meteen gelost worden."

"Halve zot"

"Spreken wij met de wereldkampioen wielrennen?", begon Fien Germijns.

"Ja, dat klopt", volgde er aan de andere kant van de lijn.

 

Fien Germijns: "Spreken wij hier ook met de winnaar van de Vuelta?"

Remco Evenepoel: "Ja."

 

Fien Germijns: "En ook met de winnaar van de Clasica San Sebastian en Luik-Bastenaken-Luik?"

Remco Evenepoel: "Inderdaad..."

 

Het klinkt nog altijd onrealistisch, de opsomming van de grootste overwinningen van Remco Evenepoel dit seizoen. De Studio Brussel-presentatrice noemde hem dan ook al grappend een "halve zot"."Ik zal het maar als compliment aanvaarden, hé", lachte Evenepoel mee. 

"Kleur van trouwkostuum nog niet verklappen"

Ondanks het vroege uur vertelde Evenepoel, die dinsdag terugkeerde van Australië, dat hij al goed had kunnen uitrusten: "De voorbije twee dagen waren relaxed, volgende week wordt heel hectisch."


Want vrijdag staat de trouw - enkel de burgerlijke, het grote feest volgt later -  met zijn verloofde Oumi op zijn drukbezette programma. "Het is gelukt om een trouwkostuum te kopen, maar de kleur kan ik nog niet zeggen, want als mijn toekomstige meeluistert, dan is het verklapt."


3 dagen daarvoor rijdt onze wereldkampioen met Binche-Chimay-Binche gewoon weer een koers en daarvoor traint Remco Evenepoel: "Ik zou niet graag van bij de start moeten lossen de eerste keer in de regenboogtrui, als ik al een week niet op de fiets heb gezeten. Dus daarom rijd ik onderhoudend."

Ik rijd weer onderhoudend met de fiets, want ik zou niet graag van bij de start gelost worden in de regenboogtrui.

Remco Evenepoel bij Studio Brussel

Zondag is Remco-dag

Ook zondag staat met stip genoteerd, want dan wordt Remco Evenepoel zowel in Dilbeek, als in Brussel gehuldigd: "Ik kijk er enorm naar uit, zowel naar het ereburgerschap, als naar het feestje op de Grote Markt."


Jan Paternoster, de zanger van Black Box Revelation, zelf ook een Dilbekenaar, werd jaloers op het ereburgerschap: "Zeg, Remco, zou jij voor mij geen goed woordje kunnen doen, daar?" "Ik zal dat zeker doen, zeker voor zo'n goede muzikant als jij."

Ik kijk enorm uit naar het ereburgerschap en het feestje op de Grote Markt.

Remco Evenepoel bij Studio Brussel

Sms "Remco" naar 4342 voor zijn rode trui

En de goede daden van Evenepoel waren nog niet op, hij zette nog maar eens zijn rode trui van de Vuelta in de kijker die hij wegschenkt voor de Warmste Week. 


"Het is een unieke trui, een Belg die nog eens een grote ronde wint met een Belgische ploeg. Bovendien is rood een mooie kleur. Ik hoop dat veel mensen interesse tonen."


Je kan de trui van Remco Evenepoel winnen door "REMCO" te smsen naar het nummer 4342. Jan Paternoster pakte meteen zijn gsm erbij en gaf daardoor één euro aan het goede doel.

Ik hoop dat veel mensen interesse tonen in deze unieke trui van een Belg die met een Belgische ploeg nog eens een grote ronde wint.

Remco Evenepoel bij Studio Brussel