Ga naar de inhoud

Neymar klaagt over "respectloze ref" na gele kaart voor zegegebaar

 do 15 september 2022 11:50
Neymar had net de 1-3 vastgelegd.
Coach Christophe Galter haalde Neymar naar de kant na zijn gele kaart.

Neymar heeft geen begrip voor de gele kaart die hij gisteren kreeg nadat de PSG-aanvaller de 1-3-eindstand vastgelegd had in het Champions League-duel tegen Maccabi Haifa. Na afloop klaagde hij op sociale media over een gebrek aan respect van de ref.

Neymar vierde zijn goal in het slot van de match zoals hij wel vaker doet, door het imiteren van een clown: duimen op de slaap, wiebelende handen en tong uit de mond. Maar tot zijn grote verbazing kreeg de Braziliaan er een gele kaart voor van de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert. Die vond het gebaar onsportief.

 

"Dit is een totaal gebrek aan respect voor de atleet", fulmineerde Neymar op sociale media. 

 

"Zoiets zou niet mogen gebeuren. Ik krijg een gele kaart, terwijl ik helemaal niets doe. En de scheidsrechter? Die zal nooit toegeven dat hij een fout heeft gemaakt. Dit is een totaal gebrek aan respect."

De 38-jarige Siebert weigerde na afloop commentaar. Aan PSG-coach Galtier gaf hij mee dat hij de viering een beetje te overdreven vond. De scheidsrechter is door de Duitse voetbalbond aangeduid voor het WK in Qatar en kan daar Neymar dus opnieuw tegenkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: