Moedige Michael Mørkøv rijdt uit, maar botst op de tijdslimiet in Carcassonne: "Ik heb alles gegeven"

  De Tour van Michael Mørkøv zit erop. De Deen zat al van bij de eerste kilometers in de penarie en was na een dappere en vooral eenzame fietstocht tussen Rodez en Carcassonne het slachtoffer van de hitte en de tijdslimiet. 

  Michael Mørkøv zat vandaag in het schuitje van Caleb Ewan gisteren. De Deen kwam meteen in de problemen toen Wout van Aert en co ten aanval trokken.

   

  Moederziel alleen moest Mørkøv het lange traject tussen Rodez en Carcassonne afhaspelen.

   

  De loods was - zo vertelde zijn ploegleiding aan onze radioreporter - gepakt door de hitte. 

   

  Op 80 kilometer van de finish was de achterstand van de Deen al opgelopen tot bijna een halfuur.

   

  Ondanks de opgetrokken tijdslimiet (53'30") was er geen happy end: Mørkøv verdiende een staande ovatie voor zijn doorzettingsvermogen, maar zijn Tour is ten einde. 

   

  Aan de finish werd hij opgewacht door Tour-baas Christian Prudhomme.

   

  “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik heb alles gegeven", vertelde de Deen aan de finish. "Toen ik gelost werd op een kleine heuvel wist ik dat het een lang gevecht zou worden. Ik bleef gefocust en geloofde in mijn kansen om het te halen."

   

  "Ik bleef rekenen en alles geven, ondanks dat ik wist dat de tijd niet mijn vriend was vandaag. Op 15 kilometer van de streep wist ik dat mijn Tour over was. Ik deed alles wat ik kon, meer zat er niet in."

   

  "Ik vind het spijtig dat ik ploeg met zes renners achterlaat richting de laatste week. Ik ben er zeker van dat ze voor goede resultaten blijven gaan."

  Tour de France klassement