Gareth Bale:"Overstap naar Los Angeles FC geeft best mogelijke kans om het EK 2024 en WK 2026 te spelen"

 di 12 juli 2022 10:35
Hij tekende voorlopig voor 1 jaar bij LA.
Kapitein Gareth Bale juicht na een zoveelste doelpunt voor Wales.

Los Angeles FC heeft Wales-aanvoerder Gareth Bale officieel voorgesteld. Die heeft voor een jaar getekend. De 32-jarige gelooft dat zijn handtekening bij Los Angeles FC, in de Noord-Amerikaanse MLS, hem een ​​betere kans geeft om te spelen in Euro 2024, of zelfs het WK van 2026.

Gareth Bale zei dat hij graag zijn stempel wilde drukken op de Major League Soccer door zijn nieuwe team  een eerste kampioenschap te bezorgen en dat hij er niet alleen voor de korte termijn was.

De voormalige vleugelspeler van Real Madrid en Tottenham heeft voor één seizoen getekend bij Los Angeles FC, maar hij ziet zichzelf langer blijven.

 

Bale klonk al als een Hollywood-ster en vertelde verslaggevers dat hij LAFC als "een geweldig project" zag na zijn vertrek bij LaLiga-kampioen Real Madrid. "Het werd me duidelijk dat dit de plek was waar ik wilde zijn", voegde hij eraan toe.

 

"Ik ben hier niet voor de korte termijn gekomen. Ik wil mijn stempel drukken op deze competitie", vertelde Bale op een persconferentie in het Banc of California Stadion.

 

De vijfvoudige winnaar van de Champions League maakte de keuze voor zijn nieuwe ploeg met de Welshe selectie in gedachten. Wales speelt aan het eind van het jaar zijn eerste WK in 64 jaar.

"Door hier te zijn, heb ik de best mogelijke kans om na het WK ook nog het EK te spelen, en misschien zelfs nog een toernooi", verwijzend naar het WK 2026, dat samen wordt georganiseerd door de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Gerelateerd: