Dirk Coorevits en Ruben Desmet bevestigen samenwerking in Vive le Vélo: "Vanaf volgend jaar Soudal-Quick Step"

  Dirk Coorevits en Ruben Desmet in Vive le Vélo.

  Na 9 etappes is het peloton toe aan een welverdiende rustdag. In Vive le Vélo ging het over het eerste deel van deze Ronde van Frankrijk, maar ging het met Dirk Coorevits (CEO van Soudal) en Ruben Desmet (CEO van Unilin Flooring, Quick Step) aan tafel ook over hun samenwerking die vanaf volgend seizoen zal ingaan. Quick Step-Alpha Vinyl zal dan Soudal-Quick Step heten.

  Komende winter vindt er een stoelendans plaats in het peloton. Er zullen ongetwijfeld heel wat renners van ploeg veranderen, maar ook sponsors kiezen soms een nieuwe bestemming.

   

  Lotto-Soudal zal dan door het leven gaan als Lotto-Dstny en Quick Step mag Soudal voor de volgende 5 jaar verwelkomen als nieuwe partner. 

   

  "We zullen het binnenkort officieel allemaal bevestigen", opende Dirk Coorevits in Vive le Vélo. "Al kunnen we dat nu alvast doen voor het Vlaamse publiek. Binnenkort zullen we dan nog met extra informatie naar buiten komen."

   

  Het is Soudal dat in de nieuwe entente het voortouw zal gaan nemen: "Het wordt Soudal-Quick Step", bevestigde Ruben Desmet. "Soudal zal dus de lead nemen. Het budget momenteel (rond de 20 miljoen euro) zal ook een stukje opgetrokken worden."

   

  "We willen graag naamsbekendheid creëren en we zullen ook extra investeren", vult Coorevits aan. "We willen de visibiliteit ten volle benutten en hebben zo besloten om een 5 jarige verbintenis te smeden."

  We zullen met Soudal de lead nemen en dat zal samengaan met een verhoging van het budget.

  Dirk Coorevits (CEO Soudal)

  Vooral meer scoren in de grote rondes

  Soudal-Quick Step wil in de komende jaren ook naam gaan maken in de grote rondes: "De afgelopen jaren waren we uiterst succesvol in het klassieke werk", benadrukt Desmet. "Nu willen we ook in de grote rondes een kern uitbouwen die kan meespelen voor de overwinning."

   

  "Op die manier zijn we samen met Patrick Lefevere op zoek gegaan naar de ideale partner en zijn we uitgekomen bij Soudal die daar mee voor kan zorgen."

   

  Een kern rond Remco Evenepoel dan? "Bijvoorbeeld", stelt Coorevits. "Het kunnen ook nog andere renners zijn. Het is een project voor op de lange termijn en we willen nu niet alle druk op Remco leggen. Er kunnen misschien nog andere renners bijkomen. Het is zeker ons doel om te scoren in de rondes, daar is de meeste visibiliteit te rapen."

   

  Na het scoren in de klassiekers is er bij beide partijen ook de droom om te scoren in het eindklassement van de Tour: "Die ambitie mag uitgesproken worden", geeft Desmet aan. "Als dat kan dan nemen we dat graag mee. We zullen zien of dat realistisch is. We creëren met deze 5 jaar wel een omgeving zodat het sportieve management in alle rust kan werken."

  Planckaert: "De Tour winnen met Remco zal moeilijk worden"

  De Tour winnen zou dus een mogelijk doel kunnen worden voor het gloednieuwe Soudal-Quick Step, maar de andere tafelgast Eddy Planckaert weet niet of dat haalbaar zal zijn met Evenepoel: "Ik heb eerder al gezegd dat Remco de Tour niet zal winnen."

   

  "Hij kan alle andere koersen winnen zoals Parijs-Nice en misschien ook de Vuelta of wie weet de Giro, maar de Tour daar vrees ik voor. Dat is mijn mening. Ik zie van hem nu dat hij een slechte dag heeft en dat moet weggewerkt worden. Dat kan voorkomen worden, maar dit is mijn gevoel."

   

  Planckaert benadrukt ook dat Evenepoel de Tour niet hoeft te winnen om een groot kampioen te zijn: "Ik ben een bewonderaar van hem, hij kan alles winnen. Ik vrees dat hij altijd die slechte dag zal hebben. De concurrentie is ook enorm, iedereen probeert zich te specialiseren om goed te zijn in die Tour en dat kan een probleem zijn."

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement