Ga naar de inhoud

Klassementsman Jack Haig, Michael Gogl en Daniel Oss zijn eerste opgevers in de Tour

 do 7 juli 2022 07:21
De Tour van Jack Haig zit er net als vorig jaar al na enkele dagen op.

In de 5e rit van de Tour de France zijn we de eerste renners kwijtgespeeld. Jack Haig heeft het slagveld over de kasseien niet "overleefd". De Australiër was met steile ambities gestart, maar mag die in de eerste week al opbergen. Ook voor Michael Gogl van Alpecin-Deceuninck is de Tour voorbij. Rond middernacht kwam ook de opgave van Daniel Oss.

Haig kwam het grootste stuk van de kasseienrit zonder kleerscheuren door, maar in de finale liep het toch nog fout voor de Australiër. Hij raakte op 30 kilometer van de finish betrokken in een valpartij met Primoz Roglic en Caleb Ewan. 

 

Roglic en Ewan konden hun weg voortzetten, maar Haig moest de handdoek gooien. Een pijnlijk déjà vu voor de ploegmaat van Dylan Teuns, ook vorig jaar moest hij de Tour vroegtijdig verlaten na een val in de derde etappe.

 

Ook Jasper Philipsen is een ploegmakker kwijt. Michael Gogl ging stevig onderuit bij een spectaculaire val op een kasseistrook. Daniel Oss kwam er in aanraking met een toeschouwer langs de kant en sleurde Danny Van Poppel en Michael Gogl mee in zijn val.


Voor Van Poppel viel de schade als bij wonder mee, Gogl en Oss hadden minder geluk en moesten een punt zetten achter hun Tour. De 28-jarige Oostenrijker van Alpecin-Deceuninck werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd een sleutelbeenbreuk en een breuk in het bekken vastgesteld. Gogl wacht een operatie in het ziekenhuis van Herentals.

De 35-jarige Italiaan van Team TotalEnergies liep een breuk op van een halswervel, die enkele weken geïmmobiliseerd moet worden.

Gogl gaat hard onderuit op de kasseien...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

...en loopt een sleutelbeen- en bekkenbreuk op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oss loopt een breuk in zijn halswervel op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.