Ga naar de inhoud

Van Avermaet en Teuns niet te spreken over het BK-parcours: "Is al een paar jaar wat minder"

 zo 26 juni 2022 13:52
Greg Van Avermaet (l) en Dylan Teuns (r) zijn niet tevreden over het parcours.

Vandaag is Middelkerke het decor voor het Belgisch kampioenschap wielrennen. Door het vlakke parcours lijken de snelle mannen uit het peloton toch een streepje voor te hebben. "Ik ben er absoluut niet blij mee" en "het parcours is al een paar jaar wat minder", laten Dylan Teuns en Greg Van Avermaet zich kritisch uit.

Met titelverdediger Wout van Aert in de lappenmand wil het volledige Belgische peloton straks maar al te graag op het bovenste schavotje staan in Middelkerke. Toch lijk het uitgetekende parcours niet voor iedereen weggelegd. Een beslissing waar Van Avermaet en Teuns maar weinig begrip kunnen voor opbrengen.

 

"Het is heel spijtig", vertelde Greg Van Avermaert bij de start. "Maar het parcours is al een paar jaar wat minder. Het is gewoon niet selectief genoeg. Al ben je natuurlijk nooit zeker wat er gebeurt op een BK."

"Het is wel een open wedstrijd en ik durf nu ook niet zeggen dat het 100 procent een sprint met een grote groep zal worden. Het is een beetje te zien hoe de koers gereden wordt. Al is het duidelijk dat wij baat hebben bij een lastige wedstrijd."


Ook Dylan Teuns sloot zich aan bij die vaststelling van de voormalige olympisch kampioen. "Ik heb hier vandaag heel weinig opties. Op zo'n parcours als vandaag voelt het toch een klein beetje als een verplicht nummer aan."

"Ik zou graag nog eens terug naar de Ardennen gaan met het BK, maar dat is ondertussen al van 2016 geleden. De volgende 2 jaar staat het ook niet op het programma en dat is jammer", stak Teuns zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

Van Avermaet: "De wind kan voor nervositeit zorgen"

Hoewel het parcours dus niet helemaal op hun lijf is geschreven, blijven beide renners toch hopen op die Belgische driekleur. "We zitten aan de kust, dus er is altijd wel wat wind. Ook in De Moeren is er een mogelijkheid, door de nervositeit die er daar altijd wel is", vertelde Van Avermaet.

 

Een element waar ook Teuns zich kan aan optrekken. "De vorm is zeker goed. Als we vandaag toevallig in een goede positie komen, ga ik het zeker niet laten liggen. Maar er zijn gewoon heel weinig opties vandaag voor mij", blikte hij met een wrang gevoel vooruit.

Van Avermaet: "Het parcours is al een aantal jaar wat minder"

Teuns: "Absoluut niet gelukkig met het biljartvlakke parcours"

Gerelateerd: