Patrick Risch (57) is de nieuwe voorzitter van de Belgische korfbalbond

 za 25 juni 2022 12:04

De Belgische korfbalfederatie (KBKB) heeft tijdens haar jaarlijkse Algemene Vergadering Patrick Risch aangesteld als nieuwe voorzitter. De 57-jarige Risch volgt Danielle Ruts, de eerste vrouwelijke voorzitter van de KBKB, op na 9 jaar voorzitterschap.

Risch heeft geen korfbalachtergrond, maar dat schrikt hem niet af. "Ik ben in de sport gerold door toedoen van mijn dochters die met veel plezier en inzet korfbal beoefenen, en ik vond dat ik, ook zonder die sportieve achtergrond, mijn steentje kon bijdragen."

 

"Zo ben ik al enkele jaren actief als wedstrijdjury, in België en op IKF-niveau, en sinds vorig jaar ook voorzitter van het comité reglementen", vertelde de kersverse voorzitter.   

 

"Toen enkele maanden geleden de vacature verscheen, heb ik geoordeeld dat ik met mijn ervaring, professioneel en als vrijwilliger in non-profit organisaties, in België en het buitenland, een meerwaarde zou kunnen betekenen voor de federatie. Dus heb ik mij kandidaat gesteld, met het gekende resultaat."