Ga naar de inhoud

Frankfurt krijgt 100.000 aanvragen voor 10.000 tickets voor finale

 di 10 mei 2022 12:11
Frankfurt staat voor het eerst sinds 1980 in een Europese finale.

Eintracht Frankfurt moet veel supporters ontgoochelen voor de finale van de Europa League. Het kreeg maar 10.000 tickets ter beschikking van de UEFA, terwijl het "veel meer" dan 100.000 ticketaanvragen kreeg.

"We verwachtten een grote vraag, maar dat de vraag binnen de 48 uur zo  groot zou zijn, overtreft alle verwachtingen", zei bestuurslid Axel Hellmann in een statement op de clubwebsite. 

 

De club gaf aan "haar uiterste best te zullen doen om zo veel mogelijk fans te bedienen van tickets". "Al weten we dat er velen teleurgesteld zullen achterblijven", klinkt het.   

 

De club maakte maandag ook bekend dat het in haar thuisstadion een groot scherm zal installeren. Daar zal een grote horde fans de finale op 18 mei kunnen volgen tegen Rangers.  

 

Hellmann verklaarde dat hij verwacht dat sowieso "enkele tienduizenden fans" de club zullen achterna reizen naar Spanje. Vorige maand maakten zo'n 25.000 fans de oversteek naar Barcelona om daar de terugwedstrijd van de kwartfinales te kunnen meemaken.  

 

Het is voor Frankfurt zijn eerste Europese finale sinds 1980. Toen wonnen ze over twee wedstrijden de Duitse UEFA Cup-finale tegen Borussia Mönchengladbach.

Gerelateerd: