Ga naar de inhoud

Borgerhout/GroenWit steekt Beker van België op zak na dominante finale

 zo 1 mei 2022 17:53

Borgerhout/GroenWit heeft de Beker van België aan zijn palmares toegevoegd. De ploeg was met 28-19 te sterk voor Voorwaarts/Molinos. Na de rust bouwde de ploeg uit Borgerhout een kloof uit, op weg naar een dominante zege in de finale.

Het was nochtans Voorwaarts/Molinos dat het best uit de startblokken kwam in de finale. Door doelpunten van Laars Kerstens en Cristoph Hellemans kwam de ploeg uit Edegem al snel 5-2.

 

Onder impuls van Jarni Amorgaste zette Borgerhout de scheve situatie recht. Bij de rust was de achterstand omgebogen naar een driepuntenkloof in het voordeel van GroenWit: 12-15. 

 

Na de pauze duwde Borgerhout door. Het scoorde aan de lopende band en kon al snel een geruststellend verschil op het bord zetten. Amorgaste kroonde zich tot topschutter met 8 treffers en bezorgde zijn ploeg de Beker van België. Eindstand: 19:28.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Topschutters:

 

Borgerhout/GW: Jarni Amorgaste (8), Elke Ledent (5), Glenn Pauwels (5), Britt Saey (3), Roy Van Laeken (2), Kian Amorgaste (2), Elke Gijsen (1), Amy Pauwels (1) en Jaro Peeters (1).

 

Voorwaarts/Molinos: Christoph Hellemans (5), Lars Kerstens (4), Jens Vogels (3), Lise Van Maldeghem (2), Elin Loos (2), Imke Loos (1), Brice Mardesson (1) en Janne Loos (1).