Ga naar de inhoud

Zaterdag gaat het WK zwemmen van start, Dumont en Croenen zijn de Belgische speerpunten

 vr 17 juni 2022 13:38

Zaterdag mogen de beste zwemmers ter wereld weer het bad induiken. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest begint dan het WK zwmemen. Vijf Belgen verschijnen aan de start. Valentine Dumont (vrije slag) en Louis Croenen (vlinder) zijn de speerpunten.

Ons land vaardigt vijf Belgen af naar het WK, drie bij de vrouwen en twee bij de mannen. Valentine Dumont neemt deel aan de 100 meter, 200 meter en 400 meter vrije slag. Florine Gaspard aan de 50 meter en 100 meter schoolslag. Op de 50 meter krijgt ze gezelschap van Fleur Vermeiren. 

 

Bij de mannen duikt Louis Croenen het bad in op de 100 meter en 200 meter vlinderslag. Logan Vanhuys wordt de enige Belg in open water en neemt deel aan de 10km vrije slag..   

 

De vijf Belgische deelnemers is een flink aantal minder dan bij de vorige editie. Op het WK van 2019, in het Zuid-Koreaanse Gwangju, namen nog elf Belgische zwemmers en twee aflossingsploegen deel. 

 

De intussen gestopte Fanny Lecluyse zette er toen voor ons land het beste resultaat neer met een zevende stek in de finale van de 200 meter schoolslag. Dumont, Vermeiren, Croenen en Vanhuys waren toen ook al van de partij.   

 

Het WK zwemmen vindt plaats van 18 juni tot 3 juli in Boedapest. .  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: