Ga naar de inhoud

Succestrainer Frédéric Vergnoux volgt Ronald Claes op als nationale zwemcoach

 wo 8 juni 2022 11:05
" "
De Fransman heeft een stevige reputatie opgebouwd in het internationale zwemmen.

Frédéric Vergnoux is de opvolger van Ronald Claes als nationale zwemcoach. De Fransman moet het Belgische zwemmen naar een hoger niveau tillen. Eerder stond hij aan het hoofd bij Spanje, waar hij een gouden plak in de wacht sleepte op de Spelen van Rio in 2016.

Frédéric Vergnoux moet de woelige wateren van onze nationale zwemfederatie kalmeren. Eerder dit jaar werd Ronald Claes ontslagen in de nasleep van de niet-selectie van Valentine Dumont voor de Spelen in Tokio.

 

De Fransman heeft ervaring bij grote landen. "Fred" Vergnoux is coach geweest van het Britse olympisch mannenteam. In 2010 verhuisde hij naar Spanje, waar hij sinds 2013 de nationale coach was. Hij leidde er Mireia Belmonte naar olympisch goud in Rio. Hij coachte ook onder meer Amaury Leveaux en Kirsty Balfour.

 

Op maandag 13 juni wordt de nieuwe coach officieel voorgesteld. De bedoeling is dat Vergnoux ons land leidt tot en met de Olympische Spelen in 2028.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: