Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Dries Mertens: "Misschien wel goed om met minder verwachtingen naar het WK te gaan"

 ma 13 juni 2022 21:40

Het zijn speciale tijden voor Dries Mertens. De winger werd dit jaar vader, maar tegelijkertijd moet hij kampen met contractbeslommeringen in Napels en de recente kritiek op de Rode Duivels. In aanloop naar de match tegen Polen sprak hij uitgebreid over die kritiek, over zichzelf en over zijn toekomst.

"Ik voel me goed", opende een goedlachse Dries Mertens de persbabbel in Polen. Toch werd de toon al snel serieuzer toen de belabberde vorm van de nationale ploeg ter sprake kwam. 

 

Na het gelijkspel in Wales van vorige week steeg de kritiek rond de Duivels weer. Ook Mertens beseft dat de laatste resultaten beter konden/moesten, al nuanceert hij ook. "Kritiek is er altijd, omdat de mensen iets van ons verwachten. Ze mogen ook veel van ons verwachten, maar niet té veel", zegt Mertens.

 

"We zijn een hele goede ploeg en zo'n nederlaag als tegen Nederland mag gewoon niet gebeuren. Maar ik zie nu ook andere topploegen, zoals Frankrijk, die het moeilijk hebben. Elke match is niet gemakkelijk, dat mogen de mensen niet vergeten."

Kritiek is er altijd, omdat de mensen iets van ons verwachten. Ze mogen ook veel van ons verwachten, maar niet té veel.

Dries Mertens

"Het verlies van Kompany, Fellaini en Dembélé weegt op de groep"

Waarom kan België het laatste jaar moeilijker wedstrijden winnen? "Ik denk dat we dat allemaal wel wat weten", vertelt Mertens. "Mensen onderschatten het verlies van spelers als Kompany, Fellaini of Dembélé heel hard. Dat weegt wel. Maar vandaag zie ik op training ook veel spelers met heel veel kwaliteiten, dat is ook leuk om te zien."


Zitten de Duivels in een overgangsfase? "Misschien is het wel goed dat we met minder verwachtingen naar een toernooi kunnen gaan en zo eventueel kunnen verrassen. We hebben heel veel kwaliteit in de ploeg, uiteraard, maar soms moet je ook wel realistisch zijn."

 

Opvallend: het is al een jaar geleden dat Mertens nog eens in de basis startte bij de Duivels. In de wedstrijd tegen Denemarken op het EK was hij voor het laatst titularis.


"Ergens stoort me dat wel, maar anderzijds heb ik ook met een schouderblessure gezeten en was er een selectie waar enkele spelers met minder dan 50 caps bijwaren. Dat scheelt ook wel."

 

"Of ik na het WK nog beschikbaar ben voor België? Ik weet dat de dag ooit zal komen dat ik niet meer opgeroepen word, maar tot die dag zal ik altijd klaarstaan voor de nationale ploeg. Ik ben hier graag en het is een eer hier te mogen zijn."

Wuift Mertens deze zomer Napoli uit?

"Vreemd dat Napoli zo lang wacht met aanbieding"

Mertens is dit seizoen einde contract bij Napoli, maar kreeg nog geen nieuwe contractaanbieding. Het transferspook hangt dan ook boven het hoofd van de winger. "Ik voel me toch heel rustig", vertelt hij op de persbabbel in Polen. 


"Maar tegelijkertijd denk ik er wel heel veel aan. Ik dacht dat ik ging blijven bij Napels, maar toen kwam er geen aanbieding. En ondertussen ben ik eigenlijk al een vrije speler. Het is vreemd dat Napoli zo lang wacht."


"Ik wil in Napoli blijven. Of ik mijn keuze zal maken met het oog op het WK? Dat weet ik niet. Ik wil gewoon een goede keuze maken voor mezelf: blijven of een goede club vinden. Maar de periode naar het WK is zo kort, dat zal dus niet zo veel meer uitmaken."

Gerelateerd: