Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Peter Vandenbempt na België-Polen: "Vragen over verdediging blijven onbeantwoord"

 do 9 juni 2022 11:58

De Rode Duivels waren het aan zichzelf verplicht. Tegen Polen moest het beter en was het ook beter. Al blijft Peter Vandenbempt, die commentaar gaf op Radio 1, nog voorzichtig: "We mogen niet te veel conclusies trekken, maar dit resultaat brengt wel rust."

Verschil in ingesteldheid van dag en nacht

In Laat gaf Peter Vandenbempt zijn kijk op de klinkende zege van België tegen Polen. "Alles was anders dan tegen Nederland. Om te beginnen de naam van de tegenstander, die niet op het niveau is van Nederland." 

"Maar het verschil zat vooral in de ingesteldheid van de Belgen, ook al beweerde Roberto Martínez dat de motivatie tegen Nederland hoog was."

 

"De Belgen vlogen erin van bij de start, De Bruyne was alomtegenwoordig, er werd druk naar voren gezet, snel gecombineerd, tempo gemaakt, de kansen bleven aanrollen." 

"Daarbij komt dat de Belgen in een zeer sterke tweede helft, waarin ze de Polen hebben overrompeld, bleven zoeken naar kansen en doelpunten. Het was een verschil van dag en nacht." 


"Als ze op niveau, scherp en gefocust zijn, kunnen ze tegen dit soort ploegen de Belgische fans laten kraaien van de pret. Kevin De Bruyne was op niveau, Eden Hazard had enkele hoopvolle acties."

Eden Hazard gaf de assist voor Kevin De Bruyne bij de 1-2.

Noch voetbalpensioen, noch wereldkampioen in wording

De Rode Duivels hebben de slechte indruk van tegen Nederland kunnen keren, maar uit de wedstrijd tegen Polen moeten ook niet te veel conclusies getrokken worden. 

"Net als we na Nederland de Belgen niet op voetbalpensioen mochten sturen, mogen we nu ook niet denken dat ze op de Wereldbeker in Qatar een halve finale of een finale zullen halen", gaat Vandenbempt voort. "Polen is niet van het niveau van de ploegen die België in een verdere fase in Qatar zal moeten bekampen." 

Ongerustheid was er, niet enkel door de nederlaag tegen Nederland. De vragen rond de defensie en het niveau van de bepalende spelers blijven onbeantwoord.

Peter Vandenbempt in Laat

"Maar het was wél een belangrijk resultaat, het zorgt ervoor dat de rust rond de nationale ploeg toch weerkeert."

 

"Ongerustheid was er. Niet enkel door de zware nederlaag tegen Nederland, maar ook omdat België sinds de uitschakeling op het EK tegen Italië maar moeilijk wedstrijden kan winnen en de nul kan houden."

 

"Ook blijven de vragen die er zijn rond de defensie, rond het niveau van de spelers die België naar een hoger niveau moeten tillen, voorlopig nog onbeantwoord." 

Gerelateerd: