UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Tielemans: "Mijn voorbije matchen bij de Duivels waren minder goed"

 wo 8 juni 2022 07:03
" "
Youri Tielemans krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid van de bondscoach. Hij kan vanavond zijn 50e cap halen.

Youri Tielemans stond niet op het veld tijdens de zure 1-4-nederlaag van de Rode Duivels tegen Nederland. Tegen Polen hoopt hij wel op minuten en hij wil weer zijn beste vorm laten zien bij de nationale ploeg. "Mensen verwachten veel van mij en dat is normaal. Ik ben voor mezelf nog veeleisender."

"De eerste 20 minuten tegen Nederland waren goed, we waren heer en meester", analyseerde Tielemans de match van vorig weekend. "We hadden ook wat kansen, maar daarna was de intensiteit plots minder. We lieten ze in de match komen. We hebben niet goed genoeg verdedigd als ploeg, dat was het probleem, denk ik."

 

Is er nood aan verandering? Zal de trainer voor een nieuwe tactiek gaan? “Het kan dat hij nog iets gaat proberen. We trainen altijd tactisch en krijgen dan info over de  tegenstanders, en over onze WK-tegenstanders. Het is aan ons om tactisch flexibel te worden, maar we mogen ook niet vergeten dat we intensiteit in ons spel moeten hebben. We moeten vechten voor elkaar.”

 

Tielemans bekeek de match vanaf de bank, want hij kreeg van de bondscoach geen speelminuten. Daar hoopt hij tegen Polen wel op. "Ik ben fris en ik probeer klaar te zijn voor de wedstrijden. Natuurlijk wilde ik tegen Nederland ook al spelen, maar de trainer maakt keuzes, dat is normaal."

Afgelopen seizoen was het minder goed dan het seizoen daarvoor, maar ik ga niet meteen alles in vraag stellen.

Youri Tielemans

Tegen Lewandowski en co. kan Tielemans zijn 50e cap verzilveren. Zijn laatste wedstrijden in het nationale shirt waren wel niet erg overtuigend. "Mensen verwachten veel van mij en dat is normaal. Ik ben voor mezelf nog veeleisender", onderstreept Tielemans. "Afgelopen seizoen was het minder goed dan het seizoen daarvoor, maar ik ga niet meteen alles in vraag stellen."


In maart kreeg Tielemans nog de kapiteinsband tijdens de oefeninterlands. "Het waren niet mijn beste prestaties, maar ze waren zeker ook niet catastrofaal. Misschien verwachten de mensen dat ik plots iedereen dribbel?"


Nog een gespreksonderwerp was zijn toekomst. Blijft hij bij Leicester? "Ik voel me goed waar ik ben en ik heb er nog een contract. Maar het klopt dat er gesproken wordt. Als speler moet je soms aan jezelf en je carrière denken. En dan moet je keuzes maken. Misschien neem ik er binnenkort wel een."

Gerelateerd: