UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

"De perceptie rond de nationale ploeg dreigt plots heel slecht te worden"

 di 7 juni 2022 15:21
De Bruyne
Kevin De Bruyne gaf zelf aan weinig waarde te hechten aan de matchen van de Nations League.

De Belgische nationale ploeg probeert morgen de vieze smaak die de match tegen Nederland nalaat weg te spoelen. "Ik denk dat Roberto Martinez met het WK in zicht toch aan het twijfelen is", schat Wim De Coninck de situatie in in De Tribune.

Hij werd lange tijd op handen gedragen door de Belgische supporters, maar nu begint de publieke opinie zich steeds meer te keren tegen bondscoach Roberto Martinez.

 

"De spelers vinden hem geweldig. Hij wordt niet alleen als mens maar ook als tacticus hoog ingeschat, ook omdat hij de mensen op scherp kan zetten", zegt ex-doelman Wim De Coninck in De Tribune.

 

"Maar ik denk dat hij nu met het WK in zicht toch aan het twijfelen is of hij toch geen vernieuwingen moet doorvoeren, vooral dan in de verdediging. En heeft hij daar nog genoeg tijd voor?"

 

"Na het vorige WK werd al gezegd dat het maar net zou lukken met deze defensie, en dat was nog in de veronderstelling dat Vermaelen nog zou spelen. Nu blijven Vertonghen en Alderweireld over, die duidelijk ouder zijn geworden."

 

"Alleen profileert niemand zich als een nieuwe Kompany, terwijl je zo iemand wel nodig zal hebben om hoog te eindigen op het WK."

Er schiet nog weinig over van de goodwill voor de Rode Duivels. Dat moeten ze nu rechtzetten.

Wim De Coninck in De Tribune

"De Belgen mogen niet opnieuw afgaan"

De matchen tegen Polen (2x) en Wales lijken nog een stuk minder relevant dan die tegen Nederland, maar dat ziet De Coninck anders. "Ze mogen niet opnieuw afgaan."

 

"De Duivels zullen wel op scherp gezet zijn, niet zozeer door Martinez, maar door de verwachtingen in België. De perceptie rond de nationale ploeg dreigt plots heel slecht te worden, terwijl die altijd zo positief was."

 

"Er schiet nog weinig over van de goodwill voor de Rode Duivels. Dat moeten ze nu rechtzetten."

 

"Ik zou tegen Martinez zeggen: neem eens wat risico's met een De Ketelaere of Théate. We zijn bij wijze van spreken toch al uitgeschakeld voor de Nations League."

 

"Echt risico's zijn dat trouwens niet. Die jonge kerels moeten de kans krijgen die ze verdienen, maar ze moeten ook krediet krijgen."

Luister naar De Tribune met Dominique Monami en Wim De Coninck

Gerelateerd: