Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Bekritiseerde Alderweireld en Hazard reageren op het veld: "Voelde persoonlijk aan"

 wo 8 juni 2022 23:31

Kritiek kan soms de beste motivatie zijn. Na Nederland lagen enkele Duivels onder vuur, tegen Polen volgde het antwoord. Onder meer Toby Alderweireld en Eden Hazard herpakten zich: "We moésten wel reageren", klonk het achteraf.

Gespreksthema nummer één na de pandoering tegen Oranje: de defensie van de Rode Duivels. En na de openingstreffer van Robert Lewandowski weerklonk tegen Polen opnieuw gemor.

 

Maar buiten dat ene moment acteerde de Belgische verdediging woensdag wel op een bijzonder hoog niveau. "Dit was ons antwoord na de vorige wedstrijd", beklemtoonde Toby Alderweireld bij VTM. "We hebben met z'n drieën bewezen dat we het goed gedaan hebben."

 

"Weet je, kritiek mag er altijd zijn, maar soms voelde het persoonlijk aan. We hebben nu laten zien dat we nog altijd heel scherp zijn. Dat Polen wel Nederland niet is? (lacht) Als we winnen is de tegenstander zogezegd niet goed, als we verliezen zijn we dat zelf niet. We hebben gewoon heel goed gespeeld. Punt." 

Ik mis alleen nog wat precisie - eigenlijk had ik drie keer kunnen scoren.

Eden Hazard

Nog iemand die het de voorbije dagen moest aanhoren: Eden Hazard. Zijn prestatie tegen Nederland bevestigde dat de aanvoerder nog steeds ver van zijn beste niveau verwijderd is. Woensdagavond waren er evenwel meer flitsen van zijn klasse te zien.

 

Hazard deelde een assist uit aan De Bruyne en had meerdere keren zelf kunnen scoren. "Door genoeg matchen te spelen, word ik sterker", sprak de aanvaller na afloop. "Ik mis alleen nog wat precisie - eigenlijk had ik drie keer kunnen scoren. Maar ik boek vooruitgang en ben op de goeie weg."

 

Het feit dat Hazard zelfs kon lachen met een gemiste mogelijkheid bevestigde zijn betere gevoel op het veld. "Eden Hazard ten voeten uit, hé", lachte hij. "Ik dacht dat de bal al binnen was. Weet je, ik heb gewoon nood aan ritme, kansen krijgen en veel spelen. Dan geven matchen zoals vandaag vertrouwen."

Gerelateerd: