Ga naar de inhoud

Rode Duivels tonen veel veerkracht tegen Polen en winnen na straffe remonte met 6-1

 wo 8 juni 2022 20:40
België
einde
6-1
Polen
 1. 14' - Geel - Grzegorz Krychowiak
 2. 28' - Doelpunt - Robert Lewandowski (0 - 1)
 1. 59' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (2 - 1)
 2. 66' - Verv. Eden Hazard door Leandro Trossard
 3. 73' - Doelpunt - Leandro Trossard (3 - 1)
 4. 75' - Verv. Kevin De Bruyne door Charles De Ketelaere
 5. 80' - Doelpunt - Leandro Trossard (4 - 1)
 6. 83' - Doelpunt - Leander Dendoncker (5 - 1)
 7. 85' - Verv. Axel Witsel door Wout Faes
UEFA Nations League - speeldag 2 - 08/06/22 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Robert Lewandowski
0 - 1
Robert Lewandowski
28'
59'
Kevin De Bruyne
59'
Kevin De Bruyne
2 - 1
73'
Leandro Trossard
73'
Leandro Trossard
3 - 1
80'
Leandro Trossard
80'
Leandro Trossard
4 - 1
83'
Leander Dendoncker
83'
Leander Dendoncker
5 - 1

Een antwoord dat er mocht wezen. De Rode Duivels hebben de klap van Nederland doorgespoeld met een bijzonder ruime zege tegen Polen. Ondanks een achterstand via de onvermijdelijke Lewandowski won België nog met 6-1. Witsel, een geweldige De Bruyne, Trossard (2x), Dendoncker en Openda zorgden voor de straffe remonte.

België - Polen in een notendop:

 • Sleutelpunt: Leandro Trossard legt de wedstrijd enkele minuten na zijn invalbeurt in een definitieve plooi. Een kwartier voor het einde zorgt hij voor de 3-1 en even later telt hij de Polen definitief uit met een heerlijke krul in de kruising.

 • Man van de match: Tegen Oranje gaf hij niet thuis, maar vanavond was Kevin De Bruyne wél op de afspraak. De middenvelder lag met een knappe infiltratie en dito schot aan de basis van de gelijkmaker van Witsel en zorgde zelf voor de 2-1. Het keerpunt in de wedstrijd.

 • Opvallend: Met Leander Dendoncker en Loïs Openda maakten twee Rode Duivels vanavond hun allereerste goal voor de nationale ploeg. Dendoncker moest er ruim 27 wedstrijden op wachten, bij Openda was het bij zijn debuut meteen raak.

Lewandowski zorgt voor koude douche, Witsel maakt gelijk

De Rode Duivels hadden voor eigen volk wat recht te zetten na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Nederland. Roberto Martinez voerde vier wissels door. Dendoncker kreeg achteraan de voorkeur op Boyata, Meunier en Vanaken moesten plaats ruimen voor Carrasco en Tielemans, terwijl Batshuayi de geblesseerde Lukaku verving. 

Aan inzet dit keer geen gebrek, de Rode Duivels maakten een vliegende start. Na amper drie minuten mikte Batshuayi op aangeven van de gretige De Bruyne al op de paal, Hazard liet in de herneming een huizenhoge kans liggen. Even later kon Batshuayi het na een knap hakje van Hazard wél afronden, helaas voor de Duivels vanuit nipt buitenspel. 

De Belgische druk hield aan en ook Batshuayi bleef het proberen. Nog maar eens een heerlijke pass van De Bruyne, nu lag Dragowski in de weg. De 1-0 hing in de lucht, maar het doelpunt viel uit het niks aan de overkant. Lewandowksi kreeg te veel ruimte in de zestien en maakte het alleen voor Mignolet technisch verfijnd af. 

Een koude douche voor de Belgen, die ondanks het overwicht maar moeilijk aan nieuwe kansen kwamen. Tot kort voor de rust. Een poging van De Bruyne werd nog gekeerd door Dragowski, maar in de herneming zorgde Witsel met een stevige streep voor de verdiende gelijkmaker. 

Flitsende Duivels geven voetballes in tweede helft

Lewandowski deelde kort na de rust nog eens een prikje uit, maar meer dan een voetnoot in de Belgische dominantie was dat niet. Rond het uur bereikte de druk een kookpunt. Dragowski hield Polen tot twee keer toe overeind met reddingen op een kopbal van Dendoncker en een lage knal van Hazard, maar uiteindelijk kraakten de Polen toch. 

Na slordig balverlies van de bezoekers schakelden de Belgen snel om. Hazard behield het overzicht en De Bruyne werkte het in de zestien beheerst af: 2-1. Enkele minuten later voegde Hazard bijna nog een goal toe aan zijn assist, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet voorbij Dragowski. 

De Poolse doelman stapelde de reddingen op, maar kreeg uiteindelijk nog een flinke bolwassing. Invaller Trossard besliste de wedstrijd met 2 goals in nog geen 10 minuten. Bij een licht afgeweken schot had hij nog wat meeval, maar zijn schot in de kruising na een kort genomen hoekschop was van een hemelse schoonheid. 

Bij de Polen was de veer gebroken. Dendoncker kreeg wel erg veel ruimte en mikte met een knap afstandsschot zijn eerste goal voor het nationale team voorbij Dragowski. In de extra tijd deed ook debutant Openda nog zijn duit in het zakje. Op aangeven van Thorgan Hazard zorgde hij voor de ruime 6-1-zege. De pijnlijke 1-4-nederlaag tegen Oranje is doorgespoeld. 

Fase per fase

90+6'

Einde

Het is een antwoord dat kan tellen van de Rode Duivels na de ontluisterende prestatie tegen Nederland. Lewandowski zorgde nog even voor een koude douche, maar de Belgen toonden veerkracht en boekten uiteindelijk nog een ruime zege.

90+4' tweede helft
90+4'

Openda zet de kers op de taart

Ook Openda pikt nog zijn eerste goal in het shirt van de Rode Duivels mee. Thorgan Hazard met een listig passje en debutant Openda werkt het prima af. 6-1, stevige cijfers.

90+3'

Wales heeft in slotfase zowaar nog voor de gelijkmaker gezorgd. Het wordt dus in alle opzichten een goede avond voor de Belgen.

90+1'

extra time

De wedstrijd is al een tijdje gespeeld. Ondanks de moeilijke start zijn de Belgen toch op weg naar een ruime zege. Ook Nederland staat op winnen, het leidt met 0-1 bij Wales.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
88'

Slotoffensiefje van Polen

Polen komt toch nog even opzetten in de slotfase. Zalewski mikt van dichtbij nipt naast en Mignolet moet ingrijpen na mistasten van Faes. De doelman pareert een poging van Buksa.

86'
85'

Tijd voor wissels denkt Roberto Martinez. Openda, Thirgan Hazard en Faes worden in de ploeg gebracht voor Batshuayi, Witsel en Castagne.

85'
84'

Ook Dendoncker doet zijn duit in het zakje

Plots loopt alles van een leien dakje bij de Belgen. Dendoncker krijgt wel erg veel ruimte en laat Dragowski kansloos achter met een knap afstandsschot. Zijn eerste goal voor de Rode Duivels en het is er één die gezien mag worden. 

80'
80'

Trossard met een parel!

Wat een heerlijke goal van Trossard! Na een kort genomen hoekschop met Carrasco krult hij de bal enig mooi in de kruising. Dragowski kan alleen maar grabbelen naar de bal. Schitterend doelpunt.

78'

Batshuayi wordt nog eens in stelling gebracht, dit keer door Castagne, maar hij krijgt de bal niet goed onder controle. Opnieuw een gemiste kans, lukt het nog in het slotkwartier voor de spits?

76'
76'

Batshuayi weer op de paal

Een goaltje is Batshuayi vanavond voorlopig niet gegund. Hij kan zich centraal doorzetten en uithalen, maar besluit weer op de paal. Bovendien was er opnieuw buitenspel. Voor de De Bruyne is de wedstrijd intussen voorbij, hij wordt vervangen door De Ketelaere.