UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Ook Lukaku, Onana en Boyata haken definitief af voor match tegen Polen

 zo 12 juni 2022 20:16
Lukaku moest na 27 minuten tegen Nederland naar de kant.

Het 1-1-gelijkspel tegen Wales was niet alleen het laatste wapenfeit van de interlandbreak voor Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier. Ook Romelu Lukaku, Dedryck Boyata en Amadou Onana verlaten de groep en reizen niet naar Warschau voor het duel tegen Polen op dinsdag.

Een dag na de wedstrijd tegen Wales heeft de voetbalbond laten weten dat met Romelu Lukaku, Dedryck Boyata en Amadou Onana nog drie Rode Duivels afhaken voor de wedstrijd tegen Polen. 

 

Bondscoach Roberto Martinez vertelde een dag eerder al dat Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier niet meer zouden spelen in het vierde duel van deze interlandbreak.

 

"De Bruyne heeft genoeg gegeven, Carrasco ook", was de verklaring van de bondscoach. "Meunier speelde twee wedstrijden nadat hij drie maanden niet had gespeeld. we mogen niemand forceren." Roberto Martinez voegt nu ook Dedryck Boyata toe aan dat lijstje.

 

Romelu Lukaku blesseerde zich tegen Nederland na 27 minuten aan zijn enkel. Hij liet de wedstrijden tegen Polen (in Brussel) en Wales aan zich voorbijgaan, maar de bondscoach bleef hopen dat de spits hersteld zou zijn voor de match in Polen. Dat bleek ijdele hoop.

 

Ook Boyata en Onana zijn volgens de voetbalbond beide "niet matchfit" voor het duel met Polen. 

 

Onana maakte tegen Oranje zijn debuut, de verdedigende middenvelder mocht bij de rust invallen. Ook hij kwam niet ongeschonden uit het duel met Oranje, hij ondervond last aan het bovenbeen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Bruyne: "Ik heb vrij gekregen en mag naar huis"

Voor De Bruyne, die na een lang seizoen niet al te happig was om in de Nations League te spelen, is de rust welkom na het gelijkspel tegen Wales van gisteren. "Ik heb vrij gekregen en mag naar huis", vertelde hij.


"Ik heb drie matchen bijna 90 minuten gespeeld. Fysiek ben ik oké en ik had de laatste wedstrijd tegen Polen wel nog willen spelen, maar het is de beslissing van de trainer. Iedereen werd gewisseld, behalve Axel (Witsel, red) en ik, dus ik begrijp het wel."

Op het einde zijn we vergeten te voetballen.

Kevin De Bruyne

De Bruyne had wel liever met een overwinning afscheid genomen van de nationale ploeg. "Het is jammer van de late gelijkmaker. In het begin van de tweede helft hebben we gecontroleerd, maar daarna zijn we vergeten te voetballen."

 

"Met alle wissels in de ploeg was het niet de slechtste prestatie. We misten wat automatismen en alle spelers hebben al veel wedstrijden gespeeld."

Gerelateerd: