Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 6

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
16
6
5
0
1
14
6
2
België
10
6
3
2
1
11
8
3
Polen
7
6
2
3
1
6
12
4
Wales
1
6
0
5
1
6
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Polen
0
0
0
0
0
0
0
4
Wales
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Nederland
0
0
0
0
0
0
0
2
België
0
0
0
0
0
0
0
3
Polen
0
0
0
0
0
0
0
4
Wales
0
0
0
0
0
0
0

Voor één keer schiet hij naar het eigen doel: de open oorlog van Robert Lewandowski met Bayern

 wo 8 juni 2022 13:09

Het droomhuwelijk dreigt op een vechtscheiding uit te draaien. Bij Polen ging het de voorbije dagen vooral over de toekomst van Robert Lewandowski (33). De superspits wil absoluut naar FC Barcelona, maar bij Bayern München weigeren ze tot dusver alle medewerking. Lewy schiet voor één keer dan maar naar het eigen doel.

Rebel Robert.

 

Geen kans liet Lewandowski de voorbije dagen onbenut om zijn vertrekwens bij Bayern München luidkeels uit te schreeuwen. Op persconferenties, in podcasts en interviews: steevast herhaalde de Poolse spits dat hij naar Barcelona wil. Een korte bloemlezing van zijn niet te misverstane uitspraken…

 

“Mijn tijd bij Bayern is voorbij. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.”

 

"Waarom zouden ze me absoluut willen houden? Welke speler wil dan nog naar Bayern komen? Waar zijn dan de loyaliteit en het respect gebleven?”

 

“Ik ben al begonnen met Spaans te leren en heb ook een huis in Spanje.”

 

Je hoeft zelfs geen goede verstaander te zijn om in te zien dat Lewandowski probeert om zichzelf onmogelijk te maken bij Bayern.

Hard tegen hard

Het probleem van Lewandowski is evenwel dat hij nog een jaar onder contract ligt bij de Rekordmeister. En die zijn, ondanks de felle uitspraken, allerminst van plan om hun doelpuntenmachine te laten gaan. Toch zeker niet voor minder dan 40 miljoen euro, waar het financieel geplaagde Barça op hoopt.

 

Voorzitter Herbert Hainer verklaarde stellig “zeker te zijn dat Lewandowski komend seizoen nog bij ons speelt.”

 

En ook algemeen directeur Oliver Kahn counterde de uitspraken van zijn spits al. “Deze acties brengen hem nergens. Hij moet beseffen wat hij hier heeft. Waardering is geen éénrichtingsverkeer.”

 

Clubicoon Karl-Heinz Rummenigge snapte dan weer niet wat Lewandowski in Camp Nou zou zoeken. “Ik geloof niet dat je op dit moment meer kan winnen dan in München. Ik moet open en eerlijk zijn: Wat heeft Barcelona meer te bieden dan Bayern? Ik kan niets bedenken.”

 

Dat ziet Lewandowski dus anders. Hij voelde zich gekrenkt in zijn trots door het lange wachten op een nieuw contract en heeft wel zin in een laatste uitdaging buiten de Bundesliga.

 

De vraag is nu hoe hard beide partijen het willen spelen. Durft de spits het aan om gebruik te maken van juridische achterpoortjes in de FIFA-reglementen? Of doet Bayern toch water bij de wijn?

 

De toekomst zal het uitwijzen. Eerst richt Lewandowski zijn vizier op de Rode Duivels.

Robert Lewandowski vergat de transferperikelen vorige week op Roland Garros.
Gerelateerd: