Ga naar de inhoud

Panathinaikos wint Griekse beker, maar finale wordt overschaduwd door zware rellen

 zo 22 mei 2022 12:07

De Griekse bekerfinale in hoofdstad Athene is ontsierd door wangedrag van hooligans voor en tijdens de match. Zowel "fans" van Panathinaikos als PAOK misdroegen zich. Uiteindelijk won Panathinaikos de finale na een penaltydoelpunt.

Voor de aftrap al staken hooligans van beide teams massaal vuurwerk af, werd er gevochten in de tribunes en bekogelden beide supportersclans elkaar. 

 

De politie kwam tussenbeide en gebruikte traangas om de fans uit elkaar te halen. Als gevolg daarvan ging de wedstrijd met 40 minuten vertraging van start. Heel wat toeschouwers en spelers hadden vanwege de rook ademhalingsmoeilijkheden.

 

Op het veld zorgde Aitor Cantalapiedra voor een 1-0-voorsprong voor Panathinaikos. Tijdens het vieren ging het opnieuw mis. Hij werd geraakt door een voorwerp afkomstig uit een PAOK-vak. 

 

De partij werd opnieuw een tijdlang gestaakt. In het vervolg van de wedstrijd kwam geen van beide ploegen nog tot scoren. 

 

Voor Panathinaikos is het 19e beker in de clubgeschiedenis en de eerste prijs sinds het seizoen 2013-2014, toen het ook de Griekse beker won. De laatste landstitel dateert alweer van 2010.