Ga naar de inhoud

Frankfurt-aanvoerder Rode houdt spectaculaire herinnering over aan finale

"Hoofdzaak is dat we dat ding hebben binnengehaald, al de rest doet er niet toe." Een hoofd-zaak is de finale van de Europa League inderdaad geworden voor Frankfurt-kapitein Sebastian Rode. Hij kreeg al vroeg in de wedstrijd de studs van Rangers-speler John Lundstram tegen het hoofd, maar speelde verder. 

Sebastian Rode is van geen kleintje vervaard. Hij was voor de finale de speler die zelf het meeste fouten had gemaakt in de Europa League en bleef in de finale vooropgaan in de strijd. 

Ook nadat hij de studs van Lundstram tegen het hoofd had gekregen. Rode werd op het veld "geniet" om het bloeden te stoppen en speelde daarna bijna een hele wedstrijd met een hoofdband. 

 

"Hoofdzaak is dat we dat ding hebben binnengehaald, al de rest doet er niet toe", schreef hij na de gewonnen finale op Twitter, bij een foto van de wonde. 

 

Bij Sporza zijn we geen dokters, maar we vermoeden dat de Duitser een serieus litteken zal overhouden als "herinnering" aan de finale in Sevilla.

De beelden van het onzachte contact

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.