Ga naar de inhoud

Mavi Garcia slaat dubbelslag in Ronde van Burgos, Kopecky valt net naast podium

 za 21 mei 2022 16:30
Mavi Garcia kon haar metgezel afschudden in de slotkilometer.

Mavi Garcia (Team UAE) heeft de macht gegrepen in de Ronde van Burgos. De Spaanse soleerde naar de zege in de derde rit naar Ojo Guareña en neemt meteen ook de leiderstrui over. Lotte Kopecky verloor de sprint van het peloton en viel net naast het podium.

De derde etappe van de Ronde van Burgos kende iets meer hoogtemeters dan de voorbije dagen en eindigde ook met een hellende finish. Een laatste kans voor de sterke sprinters, zoals Lotte Kopecky, om een slag te slaan voor de koninginnenrit op zondag.

 

Op het golvende parcours overheerste chaos. Op 55 kilometer van de streep konden vijf rensters - Nina Buijsman, Marta Jaskulska, Lucinda Brand, Sandra Alonso en Eleonora Gasparrini - wegspringen, maar ze werden op 33 km weer gegrepen.

 

Daarna regende het aanvallen. Op de klim van derde categorie slaagden negen rensters erin om te ontsnappen: onder meer klassementsrensters Evita Muzic, Mavi Garcia, Demi Vollering en Fisher-Black roken hun kans. 

 

Garcia en Muzic wilden niet wachten en ontdeden zich van hun metgezellen, die uiteindelijk nog werden opgeslokt door het peloton. Op 700 meter deed Garcia een succesvolle gooi naar de ritzege. Ze start morgen als leidster aan de koninginnenrit.

 

Lotte Kopecky kon nog sprinten voor de 3e plek, maar Liane Lippert zette de Belgische kampioene een neus. Kopecky moest vrede nemen met de 4e plek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3:

  1. Mavi Garcia (Spa) in 2u46'23"
  2. Evita Muzic (Fra) op 12"
  3. Liane Lippert (Dui) op 15"
  4. Lotte Kopecky .z.t.
  5. Katarzyna Niewiadoma (Pol)

Klassement:

  1. Mavi Garcia (Spa) in 9u26'17"
  2. Evita Muzic (Fra) 12"
  3. Lotte Kopecky 15"
  4. Tamara Dronova-Balabolina z.t.
  5. Kruista Doebel-Hickok (VS) z.t.
ritoverzicht ronde van burgos
rit datum plaats afstand ritwinnaar leider
rit 1 19/05 Pedrosa del Principe - Aranda de Duero 122 km Kopecky Kopecky
rit 2 20/05 Sasamon - Aguilar de Campoo 128 km Vitillo Ducuara
rit 3 21/05 Medina de Pomar - Ojo Guareña 113 km Garcia Garcia
rit 4 22/05 Covarrubias - Lagunas de Neila 125 km Vollering Labous