Ga naar de inhoud

Dinamo Zagreb kroont zich voor 16e keer in 17 seizoenen tot kampioen van Kroatië

 zo 15 mei 2022 22:23
De ontlading na het laatste fluitsignaal: Dinamo Zagreb is weer kampioen.

Dinamo Zagreb heeft zijn titelreeks in Kroatië weer met een jaar uitgebreid. Eén speeldag voor het einde kan het niet meer bijgehaald worden na een zege tegen Sibenik (0-2). Voor Zagreb is het de vijfde titel op een rij, de 16e in 17 seizoenen en de 23e sinds de onafhankelijkheid van Kroatië in 1991.

Dinamo Zagreb had op de voorlaatste speeldag genoeg aan een overwinning op bezoek bij laagvlieger Sibenik voor een nieuwe titel. Met goals van Tolic en Bockaj werd die klus nog voor het uur eigenlijk al geklaard. Daarna konden de festiviteiten beginnen.

 

Eerste achtervolger Hajduk Split telt 4 punten minder en kan die achterstand in het rechtstreekse duel op de slotspeeldag natuurlijk niet meer wegwerken. Aanvaller Mislav Orsic had dit seizoen met 19 competitiegoals een groot aandeel in de titel.

 

Voor Dinamo Zagreb; dat sinds maart van vorig jaar 3 keer wisselde van trainer, is het de vijfde titel op een rij en de 16e op 17 seizoenen. Enkel Rijeka kon de reeks van Dinamo Zagreb onderbreken in 2017. 

 

In totaal kroonde Dinamo Zagreb zich al 23 keer tot kampioen van Kroatië sinds het land zich afscheurde van Joegoslavië in 1991. Daarmee is het recordhouder. Het overleefde dit seizoen ook de poulefase van de Europa League in een groep met onder meer Racing Genk, maar sneuvelde in de 1/16e finales tegen Sevilla.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.