Ga naar de inhoud

Celtic neemt de fakkel weer over van aartsvijand Rangers in Schotland

 wo 11 mei 2022 22:53

Celtic is voor de 52e keer in zijn geschiedenis kampioen van Schotland geworden. Die titel was na afgelopen weekend nog slechts een formaliteit, op het veld van Dundee United werd het een zekerheid.

Celtic had optimaal geprofiteerd van het faillissement en de langzame terugkeer uit de onderste regionen van het Schotse voetbal van eeuwige rivaal Rangers door 9 keer op een rij kampioen te worden tussen 2012 en 2020.

 

Maar vorig seizoen stonden de Rangers er weer en dat stak Celtic natuurlijk de ogen uit. Met onder meer Joe Hart, James McCarthy en Cameron Carter-Vickers werden enkele jongens met Premier League-ervaring binnengehaald.

 

Trainer Ange Postecoglou zorgde dat de mayonaise ook op het veld pakte. Met nog 3 matchen voor de boeg had Celtic 9 punten voorsprong, enkel een paar vreemde resultaten kon de club uit Glasgow nog van de titel halen. Op het veld van Dundee United volstond een gelijkspel voor de mathematische zekerheid.

 

Deze 52e titel van Celtic heeft ook een klein Belgisch randje, want Boli Bolingoli kwam dit seizoen 2 keer in actie voor de Schotse kampioen, voor hij naar Rusland vertrok. Sinds zijn terugkeer (door de oorlog) kwam Bolingoli wel nooit meer tussen de lijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.